De betekenis van retweeten - Ze’s sekswoordenboek

Liefde door Redactie Ze.nl

In de wondere wereld van de erotiek schiet er elke week wel een nieuw seksbegrip uit de grond. Meepraten over wat hot & happening is tussen de lakens? Houd elke donderdagavond onze rubriek Ze's sekswoordenboek in de gaten. Wij zoeken in alle hoeken van het internet naar de nieuwste en meest opmerkelijke termen op het gebied van seks. Wie weet steek je er nog wat van op! Eerder schreven we over Romeinse douche, daisy chain en ABC Party. Deze week hebben we het over de ‘retweeten’.

Wat is retweeten?

Het lichaam is een wonderlijke machine. Zit er lucht in je darmen, dat kun je nog zo hard knijpen… het moet en zal eruit. Als je de eigenaar bent van een vagina, weet je misschien wel dat dit soms gepaard gaat met bijzondere geluidseffecten.

Op het forum Reddit viel ons oog op een topic genaamd: ‘Do you ever fart and the fart goes past your vagina and your labia moves?’ Vrij vertaald wordt hier gevraagd of anderen ook wel eens ervaren dat een scheet ‘door’ je schaamlippen gaat waardoor deze bewegen.

Het topic kreeg veel bijval van vrouwen die het herkennen. Dit fenomeen wordt ‘retweeten’ genoemd, omdat je schaamlippen het geluid van de scheet als het ware herhalen.

Lees ook: Aha! Daarom vind je het zo heerlijk om de puisten van je vriend(in) uit te knijpen

Flapper

Uit meer dan 665 reacties valt op dat ieder zijn eigen creatieve benaming heeft bedacht. De één nog creatiever dan de ander. Een paar voorbeelden: vart, exiting through the gift shop, duck farts, flapper, cooter pooter, en sisterhood of the traveling farts. 

Hoewel een retweet in principe onschuldig is, is het volgens AsapScience wel verstandig om jezelf even schoon te wipen na een retweet. “Er is een mogelijkheid dat scheten de ziekteverwekker streptokokken verspreiden.

Schaam je vooral niet voor een ‘retweet’. Blijkbaar hebben heel veel vrouwen er ervaring mee!

Lees ook: De meeste luie seks posities