Terugkijken: 14-jarige Julie draagt emotionele brief op aan Eberhard van der Laan

Media door Michelle Bakker

Gisteravond konden we het maar moeilijk droog houden voor de televisie tijdens RTL Late Night. De 14-jarige Julie Slagman mocht haar brief, die ze aan de overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan had geschreven, voorlezen. De brief werd eerder op Facebook al meer dan 10.000 keer gedeeld en ruim 70.000 keer geliked. Humberto Tan nodigde het jonge meisje, die zelf ook haar vader aan longkanker verloor, uit om de brief voor te lezen.

Brief Julie Eberhard van der Laan
Beeld: RTL Late Night

Tranen

De hele studio werd muisstil toen Julie haar verhaal voorlas en emoties konden moeilijk bedwongen worden. Met name Jack van Gelder kreeg het zwaar te verduren en kon zijn tranen maar moeilijk binnen houden. Toen Humberto vroeg waarom het hem zo raakte, antwoordde hij: "Nou ja, je weet zelf nooit hoe oud je wordt." Vervolgens brak hij en kwamen de tranen: "Dit heb ik nog nooit gehad."

Vier het leven

De Rotterdamse Julie ontmoette de onlangs overleden burgemeester anderhalf jaar geleden. Sinds bekend werd dat de burgemeester longkanker had, heeft Julie naar eigen zeggen veel aan hem gedacht. "Ik had u graag verteld dat we het leven moeten vieren, wat misschien had het u gerustgesteld," zo leest ze voor. "Dat kinderen, ondanks dat ze hun papa moeten missen, nog steeds stoere, leuke kinderen kunnen zijn vol levensenergie." Ze besluit haar brief met: "Mocht er toch iets van een hemel zijn, dan hoop ik dat je mijn vader kunt zeggen dat het goed gaat met ons."

Bekijk hieronder het fragment terug:

Lees ook: Ontroerend: gisteren vonden twaalf ouderen de liefde bij Hotel Romantiek