Ontroerend: gisteren vonden twaalf ouderen de liefde bij Hotel Romantiek

Media door Roos

Een datingshow voor 60 plussers. Klinkt in eerste instantie weinig hartverwarmend, maar wie Hotel Romantiek op NPO 1 heeft gevolgd weet dat het een pareltje van een programma is. Gisteren was de laatste aflevering en man, wat was het weer een partij ontroerend en echt. Er zullen weinig kijkers zijn geweest die het droog hebben gehouden. 

Bijzondere verhalen

In het programma gingen 24 eenzame ouderen op zoek naar de liefde. De een gescheiden, de ander de liefde van zijn of haar leven verloren, allemaal met hun eigen en soms heftige verhaal.  We hebben de groei van de kandidaten op de voet gevolgd, van eenzame hoopjes ellende tot levenslustige tieners, want wat bleken die geesten nog jong!

Die Zwitserse bergen, daar moeten wij ook heen. Want wat een liefde is daar opgebloeid. Of kwam dat misschien door de cast, die een bodemloze put aan ideeën paraat hadden om de kandidaten aan elkaar te koppelen. Kookworkshops, jodellessen, paragliden, rodelen, koeien melken en rolstoelracen, niets was te gek. De jongens van Streetlab en Merlijn presenteerden het programma vol enthousiasme, humor en grenzeloos respect voor de kandidaten. Ze boden een schouder om op te huilen, maar ook een schouder om op te leunen als de kandidaten weer eens los gingen op de dansvloer. En met die hoogzwangere buik van Merlijn werdde knuffelfactor van het programma nog eens verdubbeld.

Zes verliefde stelletjes

Dan nog even over de kandidaten. Hippe Anke ging eerst met casanova Rieks, maar uiteindelijk was ze toch op studentikoze Tjirk. Lieve Ad werd gefriendzoned door Janny, helaas, want wat hadden we hem een leuk meissie gegund! Heleen verbaasde iedereen met haar meisjesachtige gegiechel toen ze out of the blue vertelde dat ze op Jan was. En Jan bleek ook op haar, wat een feest! Gerry en Hans zijn gewoon soulmates en ondanks dat Trudy Andy bijna te pletter heeft laten rijden tijdens de rolstoelrace, bleek de liefde toch onverwoestbaar. En Loes en Jos Jan, ach wat een liefde. Ook al moet Jos Jan wel af en toe z’n smoelwerk houden van Loes, omdat hij teveel praat.

Maar de kers op de taart was toch wel dat er uiteindelijk niet vijf, maar zes stelletjes bleken te zijn omdat Diny en Johan na de opnames toch verkering kregen. Hoera! Want wat gunnen we het Diny, waar we eerder nog een potje om zaten te janken toen ze vertelde dat ze haar mooie galajurk eerst uit het raam wilde flikkeren omdat ze zich zo alleen voelde. Overigens hield Merlijn het toen ook niet droog. Zwangerschapshormonen he… 

Niet iedereen had beet

Helaas hebben sommigen achter het net gevisd. Zo bleek er voor Tirza geen vlees in de kuip, maar heeft hij na 40 jaar z'n kappersschaar weer opgepakt en de dames voorzien van flitsende 70s kapsels. Ook voor Domenico zat er geen vrouwtje in, omdat Ineke geen zin had. Nadat Babs Ad in de trein had afgewezen zat er voor haar helaas geen back-up plan in. Wil, Rieks en Kees, volgende keer beter! 

Conclusie? Met een matching score van 50% kunnen we wel zeggen dat Hotel Romantiek geslaagd is. En de jongens  van Streetlab hebben er 24 nieuwe opa's en oma's bij waar ze hun rapport aan kunnen laten zien. We hebben gelachen en we hebben gehuild. Wanneer begint het volgende seizoen?

Beeld: Website NPO

Lees ook: Heftig: Marisse (26) vertrekt in Grenzeloos Verliefd naar Gambia voor getrouwde man