Deze 7 schuine grapjes in Disney-films heb jij gemist

Media door Laura

Hoe maak je kinderfilms vermakelijk genoeg voor kinderen én hun ouders? Juist ja, door er wat ‘volwassen grapjes’ in te verstoppen. De dirty jokes begrijpen de jonge kinderen niet, maar paps en mams kunnen heimelijk in hun vuistje lachen. Disney is er een ster in en verstopt al jaren schuine moppen in de animatiefilms. Waarschijnlijk zijn de volgende scheve grapjes compleet aan de jongere jij voorbij gegaan.

 

1. Frozen

Als ouder trek je denkbeeldig alle haren uit je hoofd bij het horen van de duizendste keer het zoetsappige ‘Let it go’. Toch zit er in Frozen een behoorlijk gewaagde grap! Wanneer Kristoff en Anna in de slee zitten, test Kristoff hoe goed Anna Hans eigenlijk kent. Hij vraagt naar zijn achternaam, maar ook naar zijn schoenmaat. Waar Anna vervolgens op antwoord dat ‘schoenmaat er niet toe doet’.  En je weet wat ze vaak zeggen: grote voeten = groot geschapen.

schuine grapjes disney

2. Bug’s life / Luizenleven

Twee vlooien roepen naar lieveheersbeestje Francis, of hij wil "bestuiven met een echt insect". Zoals je later leert in biologieles is dit voortplanting van bloemen waarbij insecten een belangrijke rol spelen.

schuine grapjes disney

3. Cars

In deze Pixar/Disney-film flashen de fans van Lightning McQueen met hun koplampen. Snap je ‘m? Flashen… koplampen…

schuine grapjes disney

4. Aladdin 3

In de (geflopte) derde Aladdin-film maakt Geest deze hilarische, dubbelzinnige grap tijdens de trouwerij van Aladdin en Jasmine.

schuine grapjes aladdin

Lees ook: Redenen waarom Disney leuker is voor volwassenen

5. 101 Dalmatiërs

Überbitch Cruella de Vil heeft niet alleen een hekel aan honden, maar kennelijk ook aan baby’s. Dat liet ze blijken toen Roger vertelde dat zijn vrouw Anita in verwachting was. Toen hij zei dat ze er ook puppies op komst waren, deed De Vil er nog een schepje bovenop met een grapje over bestialiteit.

schuine grapjes disney

De film is alles behalve subtiel met schuine grapjes. Ook Horace en Jasper (hallo, Dr. House en Mr. Weasley!) doen een bijdrage met deze uitspraak…

schuine grapjes

6. Toy Story 3

Wanneer schurk Lotso Mrs. Potato Head de mond snoert door letterlijk haar mond af te pakken, zegt Mr. Potato Head: “Hey! Niemand pakt mijn vrouw haar mond behalve ik.” Wij kunnen niet de enige zijn die denken dat hij het over orale seks heeft…

schuine grapjes disney

7. Hercules

Als onschuldige kiddo heb je geen idee wat Narcissus inhoudt, maar met de kennis van nu weet je dat het hier gewoon gaat over soloseks.

schuine grapjes disney

Nog eentje… Deze grap is subtiel, want je moet het een en ander weten over de Griekse mythologie: Oedipus vermoordde zijn vader en trouwde met zijn moeder. Leg dat maar eens uit aan een kind...

schuine grapjes disney

Lees ook: 6 x Wat je niet wilde weten over Disneyland