Dit is de leeftijd waarop we onze baan beginnen te haten

Werk & studie door Michelle Bakker

Je komt vers uit de collegebanken gerold, klaar om de wereld te veroveren met jouw carrièredrift, je ambitie, en dan… bereik je een bepaalde leeftijd en vind je jouw baan eigenlijk geen hol meer aan. Sterker nog, je gaat je dagelijkse werk zelfs haten. Uit recent onderzoek blijkt dat er een bepaalde leeftijd waarna we onze baan steeds minder leuk gaan vinden!

Uit onderzoek blijkt dat je na je 35e grotere kans hebt je baan te gaan haten.

Stress en teleurstelling

En die leeftijd is vastgesteld op 35. Na je 35e ga je steeds minder ‘blij’ naar je werk en dit zou volgens de studie allemaal te maken hebben met verschillende oorzaken. Zo is daar de stress die gepaard gaat met goedbetaald werk, maar ook de teleurstelling met doelen die niet behaald zijn. 

Lees ook: Aha! Zo vaak seksen jouw leeftijdsgenoten dus

Familie belangrijker

Maar liefst 2000 Britten werden voor dit onderzoek ondervraagd en maar liefst een op de zes deelnemers ouder dan 35 gaven aan niet helemaal happy te zijn met hun werksituatie: het dubbele van het aantal onder de 35. Professor Cary Cooper legt het volgende uit: “Er komt een moment dat je niet het succes hebt wat je hoopte te halen, dat je op bent van je werk en dat je je realiseert dat familie belangrijker is dan werk. Dan kun je jezelf afvragen: waar doe ik het allemaal voor.” 

VriMiBo

Herkenbaar? Misschien wel! Toch kun je hier gelukkig wel iets aan doen. Zo zou het volgens de professor belangrijk zijn om vrienden te maken op je werk en af en toe de tijd te nemen om met elkaar een borrel te drinken na werk. Een vrimibo bijvoorbeeld! Een project voor jezelf om aan te werken zou ook helpen.

Lees ook: Met dit trucje ontdek je hoe je stem 'echt' klinkt