5 x leuke manieren om wat bij te verdienen naast je baan

Werk & studie door Laura

Een zakcentje verdienen, daar zegt niemand nee tegen toch? Om sneller voor die prachtige, maar peperdure tas te kunnen sparen of om simpelweg de eindjes gemakkelijker aan elkaar te knopen. Een extra baan erbij is overbodig, deze manieren zijn veel leuker om je bankrekening te vullen.

geld bijverdienen

Oude spullen verkopen

Eens in het halfjaar je kledingkast of berging uitmesten, zorgt niet alleen voor meer ruimte en een opgeruimd hoofd. Je kunt ook wat verdienen aan je oude ‘troep’. Oude (studie)boeken, kleding, speelgoed of meubels bijvoorbeeld. Ga op een rommelmarkt staan of verkoop items via Marktplaats, United Wardrobe, Speurders, Bol.com (voor boeken), LetGo of een van de tientallen Facebookgroepen.

Hondenoppas

Altijd al een viervoeter willen hebben, maar geen tijd of geld ervoor? Petbnb is the place to be! Op deze site kun je je opgeven als hondenoppas en je kunt er nog geld mee verdienen ook. Best thing ever!

Airbnb

What else? Verdien je vakantie of weekendje weg terug door mensen in jouw woning te laten verblijven. Het verfraaien en schoonmaken van je casa kost wat tijd, maar als je op een populaire toeristenspot woont kun je het dubbel en dwars terug verdienen.

Oude meubels oppimpen

je weet wat ze zeggen. De een zijn rommel is de ander zijn schat. Vintage-freaks doen een moord voor dat oude ledikant of die antieke vitrinekast die staat te verstoffen in de berging. Ben je zelf creatief? Dan kun je de boel ook een likje verf geven en voor het dubbele verkopen.

Bloggen/vloggen

Het duurt wel langer voordat je er uitkomsten uithaalt, maar áls je veel bezoek op je website/Youtube/Instagram-account krijgt dan heb je wel een goudmijn in handen. Door middel van advertorials, banners en affiliate marketing kun je honderden eurootjes bijverdienen naast je job.

Lees ook: Deze carrièreswitches kun je na je dertigste nog maken