Ze’s sekswoordenboek: CAT-standje

Liefde door Laura

Elke week op donderdagavond lichten we een nieuwe of nog vrij onbekende seksterm uit. Eerder schreven we over randje fietsen, sporgasme en de Rusty Trombone. Dit keer vertellen we je alles over het CAT-standje. Wat het is, hoe het moet en waarom je het moet uitproberen.

sekswoordenboek

Betekenis CAT-standje

Het CAT-standje is niet de tegenhanger van doggie style en heeft ook niks met katten te maken, maar je kunt er wel van gaan spinnen. CAT staat voor Coital Alignment Technique en lijkt op het populaire missionarisstandje. Het verschil zit ‘m in de bewegingen die de man maakt. Bij missionaris stoot de man horizontaal, maar bij CAT is dat verticaal. En dat levert weer heel andere sensaties op.

Zo doe je het

Ga in de missionarishouding liggen, maar zorg dat de schouders van de man ter hoogte van het hoofd van de vrouw zitten. Hij ligt dus een stuk over haar gebogen. De vrouw zet haar benen in een hoek van 45 graden waardoor haar heupen kantelen. In plaats van in en uit te stoten, maakt de man cirkelvormige bewegingen of beweegt hij omhoog en omlaag.

Het standje is extra lekker voor de vrouw. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die moeite hebben met een orgasme krijgen in het missionaris-standje, vaker klaarkomen met de Coital Alignment Technique. Door de gekantelde heupen bij de vrouw en op- en neerbewegingen van de man drukt de schacht van de penis tegen de inwendige clitoris en zijn schaambeen wrijft tegen de uitwendige clitoris.

Meer weten over seks? Volgende week lees je weer een nieuwe Ze’s sekswoordenboek.

Lees ook: Onderzoek: zoveel procent van de vrouwen faket een orgasme