Deze carrièreswitches kun je ook nog na je dertigste maken

Werk & studie door Annelot

Het maakt helemaal niet uit wat je doet, de waarheid is helaas dat veel mensen niet happy zijn met het werk dat ze doen. Van de buitenkant lijkt het misschien alsof jij het allemaal voor elkaar hebt, maar als je elke ochtend opstaat om iets te gaan doen waar je al lang niet meer blij van wordt, is het tijd voor iets nieuws. Ook na je dertigste kun je nog een  carrièreswitch maken waar je zelfs niet terug de schoolbanken voor in hoeft.

carriereswitch

1. Leraar

Op een latere leeftijd leraar worden heeft veel voordelen. Je hebt niet alleen meer levenservaring, ook op het werkgebied ben je een professional. Je hebt daardoor zeker een streepje voor op andere leraren!

2. Freelancer

Ben je nog wel gepassioneerd over jouw vakgebied, maar vind je het niet prettig om dag in dag uit naar een baas te moeten luisteren? Ga als ZZP’er aan de slag. Kies de opdrachten die jij leuk vindt en bepaal je eigen werktijden. Je bent je vaste salaris misschien wel kwijt, maar als je genoeg opdrachten hebt, zul je niets tekort komen.

3. Social media carrière

Breng jij veel tijd door op social media en weet je veel over het gebruik daarvan? Hoe leuk zou het dan zijn om van je hobby je werk te maken? Tegenwoordig is er veel vraag naar specialisten op dit gebied, dus de kans op een baan is groot.

Lees ook: In deze fantastische boomhutten wil je je volgende vakantie doorbrengen