Ze Blundert: dit zijn jullie gênantste momenten tijdens het bevallen

Vrije tijd door Annelot

Een bevalling is heel heftig en intens, maar tegelijkertijd heel bijzonder en mooi om mee te maken. Je maakt het waarschijnlijk maar een paar keer mee in je leven, dus de kans is groot dat er wat mis gaat, wat (achteraf) vaak héél grappig is! Elke week delen een aantal van onze lezeressen hun blunders. Deze keer vertellen ze over hun meest gênante blunder tijdens de bevalling.

Linda (31): "Ik werd ingeleid en op een gegeven moment werden mijn vliezen gebroken. Maar het gekke was dat het maar bleef lopen. Plotseling besefte ik me dat het geen vruchtwater, maar urine was. Ik was dus gewoon in bed aan het plassen! Ik kreeg een hoofd als een boei en ben direct naast het bed gaan staan. De verpleegster werd er gelukkig niet warm of koud van en gaf me een absorberend matje. Daar heb ik er wel drie van volgeplast. Zo gênant!"

Tessa (25): “Na mijn bevalling was ik nog een beetje wazig door de pijnmedicatie. Ik had ook echt giga honger. En terwijl ik met mijn benen wijd lag om gehecht te worden, zag ik een bak staan op de tafel achter de verloskundige. Ik vroeg aan mijn vriend of hij me een paar aardbeien uit die bak wilde geven. Mijn vriend en de verloskundige barstte in lachen uit toenn bleek dat er geen aarbeien, maar nageboorte in de bak zat."

Camila (25): "Mijn vliezen braken toen ik net even een wandelingetje aan het maken was. Toen ben ik met gekruiste benen naar huis gelopen in de hoop dat ik geen slakkenspoor achter zou laten. Ik leek wel een gans, maar het hielp wel!"

Fleur (35): "Bij de bevaling van mijn tweede kind ging het zo snel dat ik maar een halve minuut persweeën had. Daarna vloog mijn dochtertje er letterlijk uit! Met vruchtwater en al. De gynaecoloog, verloskundige en mijn man waren zeiknat. Aan schonde kleren voor mijn man hadden we natuurlijk niet gedacht dus die moest nog naar huis om zich te verkleden. Gelukkig kunnen we er nu om lachen, maar op dat moment schaamde ik me dood!"

Annabel (40): "Na mijn bevalling in het ziekenhuis werd mij door een verpleegkundige verteld dat ik het down under even moest naspoelen met water als ik naar de wc gegaan was. Dus ik pakte na het plassen netjes een spuitfles om daar de boel even schoon te spoelen. Totdat ik het uitgilde van de pijn, want in die fles zat geen water maar ontsmettingsmiddel."

Lees ook: Ze blundert: dit zijn jullie gênantste beautymomenten