Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 handige trucjes om je WiFi-signaal mee te verbeteren

WiFi is naast eten wel zo’n beetje onze belangrijkste levensbehoefte geworden. Maar het is ook één van de meest frustrerende. Hoe irritant is het als je last hebt van een een trage verbinding of een slecht bereik? Vrouwen.nl to the rescue. Met deze trucjes haal je straks weer het beste uit je WiFi- signaal.

1. Pas het kanaal van je frequentie aan
Het is best mogelijk dat je slechte WiFi-verbinding te maken heeft met je buren. Als zij namelijk op dezelfde frequentie zitten, kan dit jouw verbinding beïnvloeden. Als je nog nooit iets met de frequentie van je WiFi-verbinding hebt gedaan, is hij waarschijnlijk ingesteld op 2,4 GHz. Dit is namelijk de standaard instelling van je router. Gelukkig kun je dit heel makkelijk aanpassen op de meeste routers. Kijk of je ergens achter in een kast de gebruiksaanwijzing van je router nog kunt vinden of bel je provider.

2. Kijk of er apparaten zijn die je WiFi-signaal verstoren
Het kan zomaar zo zijn dat je magnetron bijvoorbeeld de boosdoener is. De microgolfstraling hiervan wordt namelijk op dezelfde frequentie (2,4 GHz) uitgezonden als de standaard frequentie van jouw router. De oplossing is hetzelfde als hierboven: pas de frequentie aan. Maar ook andere apparaten kunnen je signaal verstoren. Smartwatches, draadloze muizen of spelcomputers gebruiken namelijk ook vaak nog de 2,4 GHz-frequentie. Nieuwere apparaten zoals Apple Watch of Playstation 4 beïnvloeden je signaal gelukkig niet.

3. Versterk je WiFi-singaal
Heb je nog steeds last van een trage verbinding? Gebruik dan de WiFi-versterker van KPN. Met deze tool wordt je WiFi-signaal in één klap een stuk sterker. Yes! Wil je checken hoe snel je verbinding daadwerkelijk is? Doe dan de Speedtest. Dit is een korte test die de download- en uploadsnelheid van je internet meet.

4. Zet je kerstboom niet in de buurt van je router
Say what? Deze zag je waarschijnlijk niet aankomen, maar geloof ons: ook kerstverlichting zit op de standaard 2,4 GHz-frequentie. Zet je boom dus niet te dicht bij de kerstboom en pas ook de frequentie van je router aan.

5. Neem Glasvezel internet
Met Glasvezel weet je zeker dat je super snel kunt internetten. Inmiddels maken al 2 miljoen huishoudens er gebruik van. Maar niet in elke wijk is dit al beschikbaar. Wil je checken of jouw woning ook in aanmerking komt voor Glasvezel? Doe dan de Postcodecheck om te zien of Glasvezel ook op jouw adres beschikbaar is.

Bron