WTF journaal van vrijdag 3 juni

Vrije tijd door Danielle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: een Nederlands meisje doet zich voor als Ariane Grande en mensen geloofden het, een jongen gaat als verstekeling mee in het vliegtuig om bedelaar te worden en je slaaptekort door stress komt door de evolutie.



15-jarig Nederlands meisje doet zich voor als Ariane Grande
Een 15-jarig meisje uit Geleen (in Nederland) houdt de Ierse bevolking voor de gek, ze doet namelijk alsof ze Ariane grande is. Samen met de website TwinStrangers zet ze deze actie op, en mensen trappen er nog in ook! De 15-jarige vind zelf overigens niet dat ze heel erg op het tieneridool lijkt, ze is dan ook erg verrast dat er mensen in getrapt zijn.


16-jarige jongen stapt in een vliegtuig om professioneel bedelaar te worden
Deze 16-jarige jongen zorgde voor een dubbele WTF. Hij kroop in het laadruim van een vliegtuig en vloog mee naar Dubai. Waarom hij zo graag naar Dubai wilde? Hij wilde daar graag professioneel bedelaar(!) worden. Ja, echt dubbel WTF dus. De jongen werd in Dubai ontdekt en gearresteerd. Zijn woordvoerder meldde dat de jongen het niet erg vond om gepakt te worden. Hij had namelijk gehoord dat gevangenen in Dubai een goed leven hebben. Kort verhaal lang


Slecht slapen bij stress komt door de evolutie
Gelukkig, slecht slapen tijdens periodes van stress is niet onze eigen schuld. Het is namelijk de schuld van de evolutie! Vroeger kwam stress voort uit direct levensgevaar, bijvoorbeeld door de dreiging van een roofdier. Slapen zou dan natuurlijk kunnen zorgen voor de dood. Het lichaam bedacht daar een handig trucje voor: het stresshormoon zorgt er namelijk voor dat je niet in slaap valt. Zo kon je dus niet per ongeluk in dommelen in levensbedreigende situaties. Hetzelfde mechanisme zorgt ervoor dat je in een nieuwe omgeving lastiger in slaap valt. Hartstikke handig natuurlijk, maar tegenwoordig echt niet meer nodig. Kort verhaal lang

Bron