De Disneyversie van sprookjes versus de échte versie van sprookjes

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Zowel kinderen als volwassen zijn gek op Disney-films. Iedereen heeft films als Sneeuwwitje, de Kleine Zeemeermin en Doornroosje weleens gezien. Maar de sprookjes lopen in de Disneyfilm wel heel anders af dan in het echt. In werkelijkheid eindigen ze namelijk allemaal een stuk gruwelijker…

Doornroosje
De Disneyversie:
Doornroosje wordt als klein meisje vervloekt met een slaapspreuk door de boze heks. Op haar zestiende valt ze in een diepe slaap en uiteindelijk wordt ze wakker gekust door een prins.

De originele versie:
Het begint hetzelfde; ze valt in een diepe slaap, alleen wordt ze nu niet wakker gekust door een prins. Er dringt namelijk een koning haar kamer binnen en verkracht haar. Ze raakt zwanger van een tweeling en wordt maanden later wakker. De vrouw van de koning dwingt hem zijn tweeling op te eten als ze erachter komt, waarna hij haar in het vuur duwt. Hij trouwt met Doornroosje en ze leven nog lang en gelukkig.

De Kleine Zeemeermin
De Disneyversie:
Zeemeermin Ariël wordt verliefd op een mens en wil graag op land kunnen lopen. Ze ruilt haar stem in voor benen. Ze wint de prins voor zich en ze leven nog lang en gelukkig.

De originele versie:
Ariël kan nauwelijks lopen, omdat ze dan helse pijn heeft. Prins Eric wordt verliefd op iemand anders en ze weet echt niet meer wat ze moet doen. Haar zussen komen met een magisch mes waarmee ze de prins kan vermoorden en weer zeemeermin kan worden. Dit is iets dat Ariël absoluut niet wil. Uiteindelijk wordt ze een dochter van de lucht. 300 jaar lang moet ze goede daden verrichten en daarna mag ze naar de hemel.

Het is eigenlijk maar goed dat we de disneyversie van deze verhalen hebben. Nieuwsgierig geworden naar de echte verhalen achter de Klokkenluider van de Notre Dame, Assenpoester of Sneeuwwitje? Ons zusje Chicklit.nl heeft ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Bron, bron