Dit is waarom je ooglid soms opeens begint te trillen

Vrije tijd door Annelot

Ken je die momenten waarop je oog ineens heel spastisch begint te trillen? Vet irritant, maar het enige wat je kunt doen is afwachten tot het stopt en hopen dat niemand het ziet. Maar heb je je weleens afgevraagd wat de oorzaak is van dat trillen? Wij hebben het antwoord! En we waarschuwen je vast. Eén oorzaak ga je niet leuk vinden.

Het trillen van je oogleden wordt in de medische wereld ook wel faciale myokymie genoemd en het ontstaat doordat de kleine spiertjes in je ooglid heel snel aan- en ontspannen. Meestal duurt het maar eventjes, maar het kan ook dagen en zelfs weken aanhouden. Wat een nachtmerrie!

Er zijn verschillende oorzaken van je trillende oogleden, maar meestal heeft het te maken met stress, slaaptekort en/of cafeïne. Koffie alleen al kan ervoor zorgen dat je oog begint te trillen. En dat geldt ook voor chocolade, omdat je daar vaak een suikerdipje van krijgt.

Dus, heb je vaak last van een trillend ooglid? Dan kun je helaas maar beter van de chocolade afblijven. En als dat écht niet lukt, kun je altijd nog héél veel ontspannende yoga doen om het te compenseren.

Bron, bron, bron