Bah, deze vieze dingen gebruik jij dagelijks

Vrije tijd door Itske

Er zijn een aantal dingen die je dagelijks gebruikt en waarvan je denkt dat ze schoon zijn. Maar eigenlijk valt dit best wel tegen. Of ja... heb je er überhaupt ooit bij nagedacht dat ze vol bacteriën kunnen zitten?

Denk bijvoorbeeld aan de schone was. Zelfs als het net uit de wasmachine komt, is het nog ‘vies’. Je ondergoed kan zo’n 100 miljoen E.colibacteriën (bacteriën die onder andere in je dikke darm zitten) achterlaten in de machine. Deze bacteriën blijven hangen voor de volgende was. Het helpt dan om je onderbroeken tussen de 60 en 65 graden te wassen.

En wat dacht je van citroenschijfjes in restaurants. Volgens onderzoek zorgt zo'n 70 procent van de schijfjes voor ziektes en infecties. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat de helft van de citroenschijfjes in aanraking is gekomen met menselijke uitwerpselen. Dit komt waarschijnlijk door ongewassen handen van medewerkers. Niet bij nadenken als er zo'n geel zuurtje in je glas drijft.

Doe je je nieuwe kleren altijd direct aan? Dan denk je de volgende keer wel even extra na. Jouw nieuwe kleren bevatten namelijk huidschilfers, uitwerpselen, snot en speeksel. Jakkes! Dus een tip voor de volgende keer: was je kleren voor je ze gaat dragen, hoe graag je ze ook à la minuut aan de rest van de wereld wilt laten zien. En was je handen na het shoppen.

De volgende keer denk je wel twee keer na bij het gebruiken van deze dingen.

Bron, bron, bron, bron