Geredde leeuw kan niet meer slapen zonder zijn dekentje

Vrije tijd door Annelot

Lambert, de Afrikaanse leeuw heeft geen fijne start van zijn leven gehad. Hij is als jong welpje bij zijn moeder weggehaald en verkocht aan een man die hem cadeau deed aan zijn kinderen, omdat zij net de Lion King hadden gezien. Maar na drie maanden vonden de kinderen het niet meer interessant en werd Lambert op straat gezet. Gelukkig werd hij gered en nam het In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Education Center hem op.

Toen ze Lambert als baby leeuwtje kwamen halen, hebben ze hem een dekentje gegeven, omdat hij daaraan gewend was. De kleine Lambert viel meteen in slaap en sinds die tijd kan hij niet meer zonder zijn dekentje. Lambert is inmiddels twee jaar oud en flink gegroeid, maar zonder zijn dekentje kan hij echt niet slapen.

Helaas kan Lambert nooit meer in het wild uitgezet worden. Hij is zo tam dat hij het niet zou overleven in de natuur. Gelukkig heeft hij het heel erg naar zijn zin in het Rescue Center waar hij lekker kan spelen in zijn eigen speeltuin van 650 vierkante meter groot. En kan hij zichzelf daarna lekker oprollen in zijn dekentje en tevreden in slaap vallen. Liehieef!

Bron, bron