Deze Oscarwinnende film is gratis te bekijken op Youtube

Wonen door Annelot

De film ‘Bear Story’ won dit jaar de Oscar voor de beste korte animatiefilm. De animatie is gemaakt door Gabriel Osorio en Pato Escala uit Chili. Het verhaal gaat over een eenzame circusbeer die zijn leven voordat hij een showbeertje was mist. Hij bouwt een soort kijkdoos waarmee hij weer een beetje kan beleven hoe het was voor hij met het circus mee ging. Toen was hij namelijk nog met zijn vrouw en zoontje.

Hoe schattig de film ook is, het is niet zomaar een verhaaltje. Er zit een best wel serieuze boodschap achter. In Chili – het geboorteland van de regisseur - werden namelijk in de jaren 70 tijdens het Pinochetregime veel families uit elkaar gehaald. Met de animatie willen de makers duidelijk maken dat familie heel belangrijk is en dat geen enkel gezin uit elkaar gehaald zou moeten worden, om welke reden dan ook.

Naast de Oscar heeft het berenverhaal in 2015 ook al andere prijzen gewonnen op verschillende filmfestivals. En terecht! Wij kregen wel even een brok in onze keel tijdens het bekijken van deze film. See for yourself.

Bron