De 5 beste 'Niet tegen je moeder zeggen'-uitspraken

Kinderen door Mariëlle

"Oké, hier heb je een tientje om mee te nemen naar de stad, maar niet tegen je moeder zeggen." Daar ging het al mis met de opvoeding van je vader. Later maakte je van zulke uitspraken namelijk keihard misbruik door zelf jouw verhaal al te beginnen met “Pap, ik zal het niet tegen mama zeggen, maar…” Jij hebt zoveel geheimpjes met je vader die je niet tegen je moeder mag zeggen. Reddit deed een oproep naar deze niet-tegen-je-moeder-zeggen-momentjes en verzamelde de leukste uitspraken. Zit je er klaar voor? Hier komen ze:

1. Niet tegen je moeder zeggen dat papa het ongeluk veroorzaakte
Deze zoon was op zijn 15e vastgegroeid aan zijn skateboard. Op een dag wachtte zijn vader hem aan het einde van de straat op, zodat hij de bumper van de auto kon vastpakken en zijn vader hem zo naar huis kon rijden. Dat deed hij, maar door een bobbeltje op de weg werd er een ongeluk veroorzaakt. Hij beschadigde zijn benen en armen. Hij heeft nooit tegen zijn moeder gezegd dat dit door een 'goed idee' van zijn vader kwam. In ruil daarvoor heeft zijn vader genoeg briefjes geschreven om zoonlief ziek te melden voor school.

2. Hele bijzondere manier van seksuele voorlichting
Deze jongen werd door zijn vader meegenomen naar de supermarkt om hem seksuele voorlichting te geven. Hij dacht dat ze ‘gewoon’ naar de supermarkt gingen. Maar toen toverde pa ineens een pak condooms tevoorschijn. Pa kraste de barcode van het pak condooms kapot en vertelde zijn zoon dat hij de condooms zelf moest afrekenen. Bij de kassa ging hij al half dood van de zenuwen en toen riep de kassière ook nog door de luidspreker “prijscontrole op…” en noemde het condoommerk, omdat de scan de doorgekrasde barode niet pakte (dûhuh). Hij schaamde zich kapot. Hij woonde in een kleine stad en in no time kende iedereen het bovenstaande verhaal. En waar was pa? Die stond aan de zijlijn in z’n broek te pissen van het lachen.

3.Een beloofd, altijd beloofd
Als deze dochter ooit te dronken zou zijn om niet te kunnen rijden en andere die zouden kunnen rijden ook, dan zou hij haar komen halen. Altijd, op elke tijd, op elke plek. En hij zou niet boos worden. Twee jaar later werd hij aan die belofte herinnert. Het was 02:00 uur 's nachts. Zij was dronken, de chauffeur was dronken en haar vaders speech bleef maar door haar hoofd spoken. Dus ze belde hem. En ja hoor: hij pikte haar en haar vrienden op.

4. Trotse papa
Deze zoon ging uit huis en ging daarom met zijn ouders op beddenjacht. Hij koos een enorm groot en comfortabel bed. Zijn vader vertelde hem achteraf dat hij blij was met die keuze, want hij vroeg zich al af wat hij zou doen als hij een vrouw over de vloer had. Maar van deze tête-à-tête mocht zijn moeder niks weten.

5. Leven op leverworst en gummiberen
Vroeger bleef de moeder van deze Redditter weleens een week bij haar moeder slapen. De vader bleef thuis bij de kinderen. Vader en kids kochten in de supermarkt alleen maar waar ze zin in hadden. Zo werd er weleens een week lang geleefd op leverworst en gummiberen.

Bron, bron, bron, bron