Single zijn tijdens kerst is helemaal oké

Vrije tijd door Nicole

Ben je single en verafschuw je de kerst omdat er niks aan is om alleen te zijn tijdens de feestdagen? Het idee dat je tijdens het familiediner tussen de stelletjes zit en jij dan als enige de single loser bent, zorgt er nu al voor dat je als een berg tegen de kerstdagen op ziet. Maar dit is helemaal nergens voor nodig; er zijn namelijk heel veel voordelen aan single zijn tijdens kerst.
Je hoeft je niet uit te sloven
Aangezien je lekker single bent hoef je geen moeite te doen om indruk op iemand te maken. Je hoeft je niet uit te sloven, er niet goed uit te zien en je hoeft je ook niet te schamen als je ouders gênante verhalen van vroeger vertellen. Wat een rust…

Ongegeneerd hard huilen tijdens All you need
Niets zo lekker dan op kerstavond in je eentje op de bank kruipen en gewapend met een fles wijn, een doos tissues en heel veel zelfmedelijden, wegzwijmelen bij All you need is Love. Ongegeneerd hard huilen op de bank en niemand die je ziet. Om je daarna weer tip top in orde te voelen. Heerlijk!


Geen kerstdiner bij je schoonouders
Je hoeft niet geforceerd leuk te doen tijdens het kerstdiner bij je schoonouders, want die heb je natuurlijk lekker niet. Geen awkward stiltes en je hoeft niet steeds je nep te lachen tevoorschijn te toveren als zijn dronken vader weer eens een flauwe grap maakt.

Maar ook als je schoonouders het einde van de wereld zijn; hoe relaxt is het dat je niet de ene dag naar je eigen ouders moet en dan de volgende dag een wereldreis maken naar je schoonouders. Wat een rust!


Je hoef geen peperdure cadeaus te kopen

Je houdt een hoop centen in je portemonnee, want je hoeft geen duur pak, horloge of Ipad voor je lover te kopen. En nu je dat geld toch overhoudt, kun je het net zo goed aan jezelf spenderen. Dus koop die mooie paar hakken die je al zo lang wilde kopen. Het is tenslotte kerst (en het is ook zonde om dat mooie paar in de etalage te laten staan natuurlijk).


Je decoratie bepaal je lekker zelf

Als jij je huis over de top wilt versieren met de meest pompeuze toeters en bellen en de hele dag in een super lelijke kersttrui wil ronddansen, dan kan dat. Ook als je helemaal geen zin hebt om iets aan kerst te doen en überhaupt geen kerstboom aan te schaffen, dan is dat prima. Jij hoeft lekker met niemand rekening te houden.
Scoor een leuke Kerstman in de kroeg
Je kan altijd na het stappen een leuke kerstdate vanuit de kroeg mee naar huis nemen. Er zijn genoeg hete singles die ook geen kerstdate hebben gevonden. En die gaan allemaal stappen, want tja: anders zit je maar alleen thuis met kerst. Je bent heus niet de enige en wie weet kom je die avond je toekomstige vriend wel tegen. Of je neemt gewoon een leuke kerstman mee naar huis.

Conclusie: kerst vieren kan prima als je vrijgezel bent. HAVE FUN!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron