YES! Late slapers zijn slimmer en creatiever

Vrije tijd door Renée

Goed nieuws voor iedereen die laat slaapt: je bent slimmer én creatiever! Alle nachtbrakers kennen de pijn van een 9-tot-5 baan. Vroeg opstaan is niets voor jou. Sterker nog, eigenlijk zou je nachtdiensten moeten draaien omdat je laat op de avond pas echt productief wordt. Helaas is leventje niet voor iedereen weggelegd en daarom steekt Vrouwen.nl je graag een hart onder de riem door de fantastische resultaten uit het onderzoek te delen. Als dit onderzoek niet in jouw nachtbraker-straatje past, dan weten we het ook niet meer.


Ben jij 's ochtends niet uit bed te slepen omdat je nu eenmaal niet voor 12 uur in je bed ligt? Houd dan in gedachten dat de late slapers op deze wereld twee voordelen hebben, want uit onderzoek blijkt dat je dan slimmer én creatiever bent dan de mensen die op tijd hun bed induiken. Wisten we natuurlijk al. En hoe kun je dit beter testen dan studenten als proefkonijnen te gebruiken? De studenten die later naar bed gingen scoorden hoger op testen die te maken hebben met intelligentie en creativiteit. Maar goed, dat maakt opstaan in de ochtend natuurlijk niet makkelijker. ;-)

Toch is het veel chiller om niet 's ochtends om 6 uur op te staan. Het schijnt dat de mensen die later opstaan namelijk de dag vrolijker doorkomen en wat nog beter is, is dat je stressniveau lager is. Bovendien maak je de belangrijke delen van de dag bewuster mee. Stel, je staat iedere dag om 6 uur op en als het kan slaap je liever weer om 9 uur 's avonds. Dan ben je volgens de cyclus rond een uur of 5 al moe. Met andere woorden: halverwege de middag ben je al gaar. Wat is daar nu leuk aan?

Bron en bron