Vrouw wil bevallen in oceaan vol met haaien en dolfijnen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dit is echt een wtf-verhaal: de Amerikaanse Dorina Rosin wil binnenkort in de oceaan bij Hawaii bevallen tussen de dolfijnen. Volgens de vrouw zijn de zeezoogdieren uitstekende verloskundigen en kunnen zij haar helpen bij de bevalling. Experts raden haar de bevalling ontzettend af omdat het voor de kust van Hawaii wemelt van de witte haaien.

Dorina runt samen met haar man Maika op Hawaii een centrum voor spirituele genezing. Het excentrieke koppel is ervan overtuigd dat de geluiden die dolfijnen maken geneeskrachtig zijn. Ze hoopt dat haar kleintje straks de taal van de dolfijnen meekrijgt. "Het zou mooi zijn als de baby straks 'dolfijns' spreekt," zegt Dorina. De Britse zender Channel 4 maakt op dit moment een documentaire over Dorina en haar sterke wil om te bevallen tussen de dolfijnen en sprak verschillende experts. Zij raden het idee absoluut af omdat er bij de bevalling veel bloed vrijkomt en haaien daar op af kunnen komen. Ook doden mannetjes dolfijnen soms de baby’s van hun concurrenten, dus ook dat kan een gevaar voor Dorina zijn. Levensgevaarlijk, niet alleen voor Dorina maar ook voor de baby.

Wij zien nog niet helemaal voor ons hoe Dorina dat precies wil gaan doen. Óf ze het ook daadwerkelijk gaat doen is dan ook nog maar de vraag.





Bron