Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

9 vage weetjes over je navel

Reageer

Navels zijn fucking rare dingen. Omdat we ze deze zomer veel gezien hebben dankzij de croptop-trend dachten we: wat weten we eigenlijk over de navel? Jullie ook niet zoveel? Dan hebben we hier 9 dingen die je echt moet weten over het gat in onze buik.


1. Je navel is je eerste litteken. Als de navelstreng wordt afgeknipt en er uiteindelijk af valt wordt je navel gevormd van littekenweefsel.

2.Je navel zit vol, maar dan ook echt helemaal vol, met bacteriën. Wel 2,368 soorten bacteriën zijn er in dat kleine gaatje te vinden. Ielh. Ja, wij hebben ze geteld.

3.Het duurt maar liefst een half jaar voordat een navelpiercing geheeld is. In dat half jaar komen kloppende infecties (inclusief pus) vaak voor.

4.Veel zoogdieren hebben geen navel!

5. Mensen met een ‘innie’ (eentje die niet naar buiten staat) hebben meer navelpluis.

6. Er is daadwerkelijk iemand die het Guinness World Record houdt voor ‘grootste navelpluis collectie.

7.Navelstaren werd ooit gezien als een vorm van meditatie. Griekse monniken dachten dat het hen meer inzicht gaf in 'het goddelijke'.

8.Navelfetishes zijn een ding. Wie wordt er nou niet warm van navels? Overigens levert de tag op Instagram ook bizarre beelden op.

9. Omphalophobia is de officiële term voor een navelfobie. Want ja, dat bestaat ook. Daarbij gaat het vooral om de angst voor het aanraken van de navel.


Bron, bron, , bron, bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen