8 Redenen waarom je als middelste kind een beter persoon bent

Kinderen door Vrouwen redactie

Meestal staat de oudste van jullie in de spotlight vanwege het succes, of de jongste omdat die het meest relaxed (lees: verwend) is. Maar hoe zit het nou met onze middelste broertjes en zusjes? Zij moesten altijd iets harder hun best doen om de aandacht van je ouders te krijgen. Maar dat heeft hen wel een beter persoon gemaakt! En wel om de volgende redenen.

1. Jij bent de vredestichter.
Je bent in staat om beide kanten van elk argument te zien en je bent gespecialiseerd in het vinden van de win-winoplossing. Jij pestte altijd je jongere broertje of zusje, maar je stopte er al snel mee toen je eraan dacht hoe jij je voelde toen je het slachtoffer was van jóuw oudere broer of zus. Bovendien heb je ook begrip gekregen voor de privacy van je oudere broer of zus, want jij weet hoe het voelt als dat kleintje steeds je kamer binnenkomt. Empathisch vermogen? Hell yeah! Bemiddelen en advies geven is echt jouw ding.

2. Je bent een taaie onderhandelaar.
Nadat jou jarenlang gevraagd is om meer chips te komen brengen bij de televisie, ben je erachter gekomen dat je niet alleen ‘ja’ hoeft te zeggen, maar dat je er ook een ‘maar’ achter kunt plakken. Zo kun jij ook krijgen wat je wilt. Voor wat hoort wat, daar weet jij alles van.

3. Je weet je gevechten te kiezen.
Altijd ben je opzoek naar gerechtigheid, maar je hebt ook geleerd om bepaalde dingen te laten gaan, omdat je weet dat het geen nut heeft. Vaak krijg jij de afdankertjes van je oudere broer of zus: kleding, auto’s, mobieltjes, speelgoed, ja eigenlijk alles… En wat kon je eraan doen? Juist, niets. Doordat de oudste van jullie zich stoer voelde met alle nieuwe spullen en de jongste verwend is, heb jij geleerd om te vechten voor wat je wilt. En als je het eenmaal hebt, dan weet je het als geen ander te waarderen.

4. Je bent makkelijk in de omgang.
Je kent de klappen van de zweep wel en niemand geeft jou een speciale behandeling, zoals je broertje of zusje die kreeg. Jouw diploma-uitreiking was lang niet zo feestelijk als die van je oudere broer of zus. Jij bent immers toch niet de eerste of de laatste, wat is er dan zo bijzonder aan? Je moeder pinkt niet eens een traantje weg, terwijl deze bij je broer of zus rijkelijk vloeiden. En als er gezinsplannen worden gemaakt, telt jouw mening lang niet altijd mee. Dat komt hard aan. Maar ja, jij past je aan, weet ermee om te gaan en denkt snel! Nu ben jij super flexibel, kan met iedereen omgaan en je begrijpt dat de meerderheid sterker staat. Wiens vriendengroep nu het gezelligst en grootst is? Precies… Thanks mom!

5. Je bent creatief.
Misschien is het omdat de oudste altijd goed presteerde op school en jij op zoek moest naar alternatieve manieren om succesvol te worden. Je wilde ook opvallen en je onderscheiden. Of het was je puberteit, toen je je de misfit van de familie voelde en niemand je begreep. Wat het ook was… Het maakte jou artistiek. Van prachtige tekeningen, tot de mooiste kleibouwwerkjes: jouw naam stond op de achterkant. Een ware kunstenaar heeft het jou gemaakt. En dat is veel cooler dan een saai cum laude-diploma, toch?

6. Je hebt uitstraling.
Misschien is dit het gevolg van een jeugd waarin je je charmes al in de strijd moest gooien om aandacht van je ouders te krijgen. Maar jij hebt een uitstraling waar de andere gezinsleden nog een puntje aan kunnen zuigen. Bovendien heb je meer empathie, waardoor je conflicten uit de weg gaat of ze netjes weet op te lossen.

7. Je bent opstandig.
Omdat er van jou verwacht wordt dat je je altijd maar aanpast, ga je er op een gegeven moment tegenin. Je bent het zat en wordt de rebel van je familie. Je doet alles wat niet mag en het voelt heerlijk. Dat kan uit de hand lopen tijdens je tienerjaren, maar je hebt affiniteit voor het nemen van risico’s. Dát geeft je weer een enorm voordeel voor wat betreft je carrière. Jij hebt niks met die negen-tot-vijf mentaliteit. Je doet alles op jouw eigen voorwaarden, in plaats van blindelings doen wat er van je verwacht wordt, jij tijger!

8. Je bent onafhankelijk.
Door alle tijd die je gestoken hebt in het opvallen en jezelf onderscheiden van de rest, heb je nu een heerlijk onafhankelijk gevoel. Jij redt je prima en mengt je vol zelfvertrouwen in een mum van tijd in de groep. Je bent vindingrijk in het creëren van kansen voor jezelf en je hebt het voordeel dat je veel geleerd hebt van de fouten die je oudere broer of zus maakten.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron