5 Ongewone onderzoeken en rare resultaten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Deze smartasses wisten iets grappigs van de wetenschap te maken. Wij zetten de meest bizarre, verrassende en hilarische wetenschappelijke onderzoeken voor je op een rijtje.

Zo zien de wetenschappers er in Nederland vaak niet uit. Too bad.

1. Of de geur van je oma je vrolijk maakt.
Wetenschappers onderzochten het en het antwoord is nee. Je kunt beter gezellig met haar kletsen in plaats van haar te besnuffelen.

2. Het effect van ongewenste negatieve gedachten op de groei van gezichtshaar.
Oké deze is niet zo gek misschien – gezien jouw beeld van wetenschappers – maar toch niet echt een vraag waar wij ons dagelijks druk over maken. En ja, ze hebben met elkaar te maken. Als je last van opdringende negatieve gedachten hebt, kan dat leiden tot meer haargroei. Dat werkt andersom ook zo. Btw: de onderzoekers praten dan niet over een sexy baardje, meer over oor- en neushaar.

3. Hoe mannen en vrouwen een boek tillen.
Mannen dragen het boek vaker aan de zijkant van hun lichaam. Vrouwen voor hun lichaam. Zó interessant! Hopelijk nam dit onderzoek niet al te veel tijd in beslag.

4. Mensen die verslaafd zijn aan benzine snuiven hebben meer hersenafwijkingen.
Best lekker toch, de geur van benzine? Maar ja, slimmer word je er niet van! Als de liefhebbers stoppen met het opsnuiven ervan, neemt de ernst van de afwijkingen gelukkig ook meteen af.

5. Als een man en een vrouw hand in hand lopen, is de hand van de man de bovenste.
True that! Onafhankelijk van de verschillen in handvoorkeur, leeftijd, lengte, geloof en cultuur van degene die het initiatief neemt om in het publiek hand in hand te lopen – de hand van de man ligt het vaakst bovenop. Bij jullie ook?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron