6 tips om je libido een boost te geven

Vrije tijd door Renée

We begrijpen het. Het is lekker weer waardoor je minder snel tegen elkaar aankruipt op de bank en je hebt hem nu echt niet meer nodig om op te warmen in het koude bed. Maar dat betekent niet dat je minder seks hoeft te hebben. Kan jouw libido wel een boost gebruiken? Probeer dan eens de volgende dingen.


1. Plan meer date nights.
Date nights leiden negen van de tien keer tot seks. Kun je de laatste keer dat jullie seks hebben gehad amper herinneren? Dan is zo'n date night geen overbodige luxe. Enne, telefoons van tafel. ;)

2. Probeer een ander anticonceptiemiddel.
Is je libido lager en weet je niet zo goed waardoor het komt? Misschien ligt het wel aan je anticonceptie. Sommige pillen zorgen bijvoorbeeld voor een verlaagd libido. Als dit echt een probleem vormt is het tijd om naar de huisarts te gaan en een oplossing te zoeken.


3. Check ook andere medicijnen.
Sommige medicijnen hebben als bijwerking om je libido te verlagen, net zoals sommige anticonceptie pillen doen. Check dus even de bijsluiter om te zien of het misschien daardoor komt.

4. Maak je slaapkamer sfeervoller.
Op sommige dingen kun je enorm afknappen, zoals wanneer zijn onderbroek in de hoek van de kamer slingert en je ook nog eens vieze sokken ziet liggen. Zorg er daarom voor dat jullie slaapkamer er altijd sfeervol en uitnodigend uitziet zodat je niet snel afgeleid raakt. Huisdieren (en eventueel kinderen) zijn ook verboden terrein.


5. Gebruik glijmiddel.
Het kan ook zo zijn dat je niet zoveel zin hebt in seks omdat je niet opgewonden genoeg raakt en/of te droog blijft. Glijmiddel gebruiken helpt dan om alles letterlijk soepel te laten verlopen.

6. Ontspan voor de seks.
Na een drukke dag op je werk is het begrijpelijk dat je niet meteen staat te springen om seks te hebben. Probeer daarom eerst te ontspannen, wat te eten, je telefoon weg te leggen en je hoofd leeg te maken voordat je meteen het bed induikt. Je wil niet aan je immense to-do list denken terwijl hij tussen je benen bezig is.


Bron, bron, bron, bron, bron en bron