Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

6 feiten over de clitoris die je nog niet kende

Heel eerlijk... De clitoris is waarschijnlijk niet een onderwerp dat je op maandagochtend met je collega's bespreekt terwijl je bij het koffiezetapparaat staat en het weekend bespreekt. Maar dat betekent niet dat het geen interessant onderwerp is. Ken je namelijk de volgende zes mind blowing weetjes al over dit seks orgaan?

1. De vrouwelijke vorm van een penis
Dit betekent dat de clitoris en penis qua structuur niet erg ver van elkaar vandaan liggen. Alleen de clitoris is in tegenstelling tot de penis enkel bedoelt voor stimulatie.

2. Verschillende soorten en maten
En dat maakt helemaal niets uit. De grootte kan oplopen tot 3 centimeter lang. Helaas betekent het niet dat een grotere clitoris meer plezier en betere orgasmes geeft. ;-)

3. Leeftijd is niet belangrijk
Bij mannen werkt zijn geslachtsdeel minder goed als hij ouder wordt, maar voor ons vrouwen verandert er helemaal niets. Ha!

4. Orgasme machine
Dit is hopelijk geen verrassing, maar omdat de zenuwen zo dicht op elkaar zitten kun je zelfs meerdere keren achter elkaar klaarkomen.

5. Groter dan de penis
Een clitoris kan tot wel 15 centimeter diep in het lichaam doortrekken, waardoor het langer is dan de gemiddelde penis.

6. 8000 zenuwuiteinden
Dat de clitoris zo'n 8000 zenuwuiteinden heeft betekent dat wij dubbel zoveel zenuwuiteinden hebben in vergelijking met mannen. Just saying...

Bron bron bron