Nieuw bij Starbucks: draadloos opladen

Wonen door Vrouwen redactie

We zijn allemaal zo gewend aan het gebruik van onze mobiele telefoon, dat we het niet aankunnen wanneer de batterij leeg is. Op het station zien we de procenten van de batterij zakken, maar we kunnen er helemaal niets aan doen. Toch? Starbucks komt met een nieuw, geniaal concept waarin mensen hun telefoon draadloos kunnen opladen in hun winkels onder het genot van een kopje koffie. Batterijproblemen zijn dus verleden tijd, maar hoe werkt het?

De test zal plaatsvinden in tien Starbucks filialen in Londen. In elke tafel zal een Powermat bevestigd zijn. Wanneer je je telefoon op of rondom de disk legt zal die beginnen met opladen van de batterij. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een ring die je aansluit op je telefoon door middel van de plug. De Powermat zal sowieso de iPhone kunnen opladen. Iedereen die enthousiast geworden is kan de Powermat kopen voor tien pond.

Hoewel het fenomeen nog niet heel bekend is in Nederland, maken al 2000 Starbucks filialen in Amerika gebruik van deze service. Wij kunnen niet wachten tot het naar Nederland komt.

Bron, bron