Waarom Stephen Hawking geknipt is als nieuwe James Bond schurk

Celebs door Vrouwen redactie

Een hele vreemde carrièrekeuze zou het niet zijn, voor Stephen Hawking. Hij wil graag de schurk worden in de nieuwe James Bond film. De 72-jarige wetenschapper vertelde aan Wired dat hij het liefst een schurk in de bekende Bond films wilde spelen, en dat hij geknipt is voor de rol omdat in een rolstoel zit en een computerstem heeft. Zo gek klinkt dat inderdaad nog niet.

Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat Hawking verschijnt op het witte doek. Hij speelde eerder rollen in The Simpsons, Star Trek en The Big Bang Theory. Uitstekend voor de rol dus, zeker wanneer je kijkt naar de typische kenmerken die alle schurken in de films hebben.

Le Chiffre in Casino Royale had een kenmerkend oog inclusief stoer litteken.

Nick Nack was een mini-schurk uit de James Bond film in 1974. Ook zou hij de inspiratie zijn voor min-me uit Austin Powers.

In The Spy Who Loved Me is Jaws de schurk. Deze engerd had wel euh… hele bijzondere tanden.

De schurk uit From Russia With Love is een van de bekendste slechteriken uit de films. In de in 1963 uitgebrachte film is Anthony Dawson de schurk, inclusief litteken en witte kat.

In de laatste James Bond film is vreemde Raoul Silva de schurk. De cyber-terrorist wil in de film wraak nemen op M, en heeft een hele enge scene waarin hij laat zien hoe hij er echt uitziet.

Alle bond schurken hebben een eigenschap die ze uniek en speciaal maakt. Hoewel we het nog niet heel waarschijnlijk achten hopen wij stiekem toch op Hawking als super-schurk in de volgende Bond film.

Bron, bron