Zo zie je of hij liegt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hij zegt dan wel dat hij nooit liegt, maar volgens recent onderzoek liegen mannen gemiddeld drie keer per dag, tegenover de één keer per dag dat vrouwen dat doen. Stout hoor! Mannen liegen dan vooral over dingen die ze hadden moeten doen, maar niet gedaan hebben. Vermoed je ook wel eens dat hij staat te liegen, maar weet je het niet met zekerheid te zeggen? Dat is straks verleden tijd. Door deze zeven manieren kan je zien of hij liegt (want hoe hard hij ook zijn best doet, zijn lichaam verraad hem toch, die is er namelijk niet zo goed in). Dan is het er alleen nog maar achter komen waarover hij dingen verzwijgt, maar daarvoor raden we een cursus gedachtelezen aan.

1- Hij kijkt weg

Mensen (en dus mannen) die liegen vinden het extreem moeilijk om oogcontact te maken, en kijken eerder naar beneden of langs je heen. Wanneer je niet de volle aandacht krijgt probeert hij letterlijk de waarheid te omzeilen.

2- Hij wordt onrustig

Is vriendlief altijd de rust zelf, maar begint hij plots met zijn been te trillen of wrijft hij met zijn handen over zijn benen, dan is het goed mogelijk dat hij zit te liegen. Mensen die liegen krabben aan hun hoofd, wriemelen aan hun shirt of kunnen niet stil blijven staan. Met andere woorden, ze worden zenuwachtig door al dat gelieg.

3- Hij blijft maar herhalen

Nog een teken dat zijn zenuwen hem verraden. Bij het vertellen van een leugen probeert hij niet alleen jou te overtuigen, maar ook zichzelf. Herhaalt hij zinnen of woorden wel heel vaak, of struikelt hij over zijn eigen zinnen heen, dan zouden de alarmbellen af moeten gaan.

4- Hij praat een toontje hoger

Dit gebeurd zeker niet bij iedereen die liegt, maar het zou heel goed kunnen dat zijn stem plots een octaaf de hoogte in gaat. Dit is zeker een teken van liegen, al weten de meeste mensen dit wel in controle te houden.

5- Hij draait om de hete brij heen

Terwijl jullie het hebben over het ene, begint hij plots over totaal iets anders, en wanneer je nog wat zegt over het onderwerp van zijn leugen, krijg je de woorden ‘laat nou maar’ naar je toegeworpen. Mensen die liegen hebben het er het liefst zo kort mogelijk over, dus wanneer hij alleen maar probeert af te dwalen weet je hoe laat het is.

6- Hij haalt er van alles bij

Hij haalt er alles en iedereen bij om te bewijzen dat hij echt de waarheid verteld. ‘Jan was er ook bij, vraag het maar aan hem’ en ‘ik zweer het op mijn dode konijn Fluffy’. Vreemd is dat mensen zoveel mogelijk bewijs voor hun leugen verzamelen, en daar het liefst allemaal dingen bij zweren.

7- Hij is gesloten

Staat hij tegenover je met zijn armen over elkaar heen, dan voelt hij zich ongemakkelijk bij de situatie. Mensen die zich niet op hun plek of onzeker voelen vouwen automatisch hun armen over elkaar omdat het heel beschermend voelt. Wanneer hij liegt zal hij dus ook sneller zo’n houding aannemen.

Bron, bron, bron