Meisje trouwt 80-jarige seriemoordenaar in de gevangenis

Vrije tijd door Vrouwen redactie

In 1971 werd Charles Manson schuldig bevonden aan moord, en toen besloot de rechtbank dat de leider van de "family" de doodstraf zou ondergaan. Charles had een heel leven aan gevangenisstraffen uitgezeten, maar was de laatste jaren vooral actief om zijn levensovertuigingen aan de man te brengen. Hij kreeg al snel verschillende volgelingen, die hij vaak de "family" noemde. Hij manipuleerde ze, en zette ze zelfs aan tot moord. Toen Charles eenmaal opgepakt was vulde zijn naam wekenlang de nieuwskoppen. Op dit moment is Charles 80 jaar oud, en nog steeds weet hij mensen in zijn macht te houden.

Elk jaar krijgt Charles zo’n 60.000 brieven, onder andere van Eliane Burton. Zij is al negen jaar geobsedeerd door de gevangene, en gelooft tot het diepste van haar hart dat hij alleen goede bedoelingen heeft. Elke dag praten ze en schrijven ze brieven aan elkaar. Elaine heeft ondertussen haar naam veranderd in Star, de bijnaam van Charles, en is verhuisd zodat ze dichter bij hem woont.

Charles in 1972 en 2007

Al langer dan een jaar roept ze dat ze gaat trouwen met de 55 jaar oudere man, maar nu lijkt het dus echt te gebeuren. De trouwpapieren zijn ingevuld, en Star staat helemaal in de startblokken om het huwelijk officieel te maken. Dat het echt menens is voor de 25 jarige is al langer bekend. Ze heeft een paar jaar geleden haar hoofd kaalgeschoren en een kruis in haar voorhoofd gekerfd op verzoek van Charles. Meiden die bij Charles "family" hoorden in 1971 deden dit ook al.

Hoewel ze hem alleen mag knuffelen (meer contact is niet toegestaan, al zijn ze straks getrouwd) is Star zeker van haar zaak, al weet ze niet wat ze zal doen als haar lief overlijdt. Dat is iets voor de toekomst. Gebrainstormd, gemanipuleerd, of echt uit de naam van de liefde? Het is moeilijk te zeggen. Maar dat er iets niet klopt aan dit verhaal valt niet te ontkennen.

Bron, Reporters