Bang voor spinnen? In dit spinnenhol wonen 1,7 miljoen spinnen in een web van 1,6 hectare

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als er genoeg te eten is, verzamelen spinnen zich vanzelf op één plek. In dit geval is er zoveel eten, dat alle webben samensmolten zijn tot een gigantisch spinnenweb. Alsof dat nog niet erg genoeg is, leven er 1,7 miljoen spinnen van verschillende soorten samen op het web. In drie woorden: echt niet leuk!

De achtpotige engerds hebben zich verzameld in een waterzuiveringsinstallatie in Maryland (VS). In ongezuiverd rioolwater zitten uitwerpselen, en daar komen vliegen op af. En wat is het favoriete maaltje van spinnen? Precies: vliegen. Het fenomeen is zo bijzonder, dat onderzoekers de ‘interessante’ massa kwamen bekijken.

Overigens is deze horrorplek in 2009 al ontdekt en inmiddels zijn de spinnenwebben verwijderd, al was dat nog een hele klus. Waar de medewerkers de raggen verwijderden, bleef een zijdeachtige massa zo dik als een brandslang liggen. Maar toch wetende dat de webben weg zijn, kunnen we vannacht weer met een gerust hart gaan slapen. Hoewel; waar zouden al die spinnen heen verhuisd zijn?

Bron