Zo doe je dat: Time Management

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Pascale Tesser is al jaren werkzaam binnen de modellenwereld. Voor modelworkout.nl heeft ze een blog geschreven over met managen van je tijd. Pascale kan daar zeker wat zinnigs over zeggen, want deze powervrouw heeft twee bedrijven en een gezin, die allemaal tijd vragen. Zie je door de bomen het bos niet meer met studie, gezin, vrienden en carrière, dan zijn deze tips zeker handig voor wat meer zen in de agenda!

De drukte is weer normaal lijkt het wel. Je hebt je routine weer gevonden met school, je modellenwerk. Alleen is tijd een lastig ding. Je voelt je gehaast en weet soms niet hoe je het allemaal moet redden... Hoe om te gaan met stress? Nou, ik ben de aangewezen persoon om te laten zien dat ondanks chaos in je leven, je er toch structuur aan kunt geven! Naast mijn 2 bedrijven (B Academy make-up & Colourfool Agency) heb ik ook een gezin: Mijn man, dochter van 10 jaar en mijn dieren. Dus een echte selfmade working mama!

In de loop der jaren heb ik moeten leren om het leven van een freelancer/ondernemer met beleid te kunnen leiden. Drie dagen heb ik vastigheid: dat zijn de dagen waarop ik les geef en de zaterdag, die is heilig voor mijn gezin! En ja, ook tijdens die “veilige“ dagen, gebeurt er weer van alles: last-minute aanvragen voor mijn agency, waardoor de laptop weer open moet op mijn vrije dag! Op de set aan het werk en een telefoontje krijgen dat er weer iets met je kind is (we hebben een tomboy ipv een meisje)… Tijdens de lesdagen komen er ook weer aanvragen binnen, dus ik moet dan naast het lesgeven ook nog booker zijn en niet vergeten dat ik om 16.00u mijn kind moet bellen om te horen hoe haar toets is gegaan! Kortom, er is altijd wel wat in huize Tesser.

Tips
- Lang leve de telefoon met het alarmsysteem! Alles wat ik moet onthouden, zet ik s’avonds al in mijn telefoon en ik ontvang heerlijk een reminder de volgende ochtend. Ook heb ik de luxe dat ik mensen om mij heen heb, die mij helpen om dingen niet te vergeten, maar je moet het uiteindelijk wel zelf aandragen.

- Wie schrijft die blijft. Een oud gezegde van mijn vader. En pa: Je hebt gelijk! Schrijf op een lijstje alle dingen die je die week wilt afronden. Zo maak je het overzichtelijk en kun je dingen afstrepen, waardoor je ruimte in je hoofd creëert. Ook als er weer nieuwe dingen bij komen: Zet alles in de volgorde van prioriteit!

- Geef ook in je omgeving je grenzen aan, zeker als je ook nog een druk sociaal leven hebt. Soms is het teveel om 's avonds nog naar een verjaardag te moeten. De mensen in je naaste omgeving moeten dit ook leren.

- Als je booker of klant je benaderd of je een opdracht kan doen: Schakel snel! Als je te lang wacht met een reactie kan de opdracht al vergeven zijn. Als mijn klanten mij bellen voor aanvragen, groot of klein, probeer ik gelijk te schakelen. Zo laat je zien dat je professioneel bent. Dat ik opvang moet regelen, slaapplekken voor mijn kind etc, dat hoeft de aanvrager allemaal niet te horen. Zeg in plaats daarvan: “Ik bel je zo even terug, ik moet even wat dingetjes schuiven “.

- Jouw gedachte is jouw omgeving. Als jij je negatief voelt kom je allemaal zeikerds tegen. Voel jij je blij, dan kom je vrolijke mensen tegen… Als je dit nog een stapje verder doorvoert: Als je in een negatieve flow zit , dan krijg je me toch een bak ellende over je heen… Vroeger (ik klink heel oud nu) ging ik ertegenin. Nu denk ik, ach: nobody is perfect, laat het maar gewoon gebeuren en dan ben je er de volgende dag klaar mee. Ik weet het, het klinkt zweverig, waar ik totaal niet van ben! Diegene die mij in levende lijve hebben ontmoet weten dat ik een “luxe bouwvakker “ ben.

Maar goed, wie niet waagt, die niet wint - nietwaar? Breng structuur aan in de chaos. You ‘ve got the power to change it!