De beste boekverfilmingen van het komende jaar

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dat boeken verfilmen de formule voor een goede film is weten we ondertussen wel. The Fault in Our Stars, The Maze Runner, The Hobbit, The Wolf of Wall Street en The Hunger Games zijn maar enkele voorbeelden van verfilmde boeken die dit jaar uitgekomen zijn. Er staan nog een heleboel nieuwe films in de planning die allemaal ooit een gewoon boek waren. Een lijstje van de leukste verfilmingen van het komende jaar:

Paper towns

Het verhaal:
Fan van The Fault in Our Stars? De film is van het gelijknamige boek van John Green. Gelukkig voor ons heeft hij nog veel meer boeken geschreven en wordt de volgende film, Paper Towns, in 2015 uitgebracht. In dit geval is het einde niet te voorspellen door de lezers van het boek, want John Green heeft op zijn site toegegeven dat hij het einde voor de film totaal veranderd heeft!

Bijzonderheden:
Nat Wolff, die de vriend van Gus speelde in TFIOS, zal in deze film de hoofdrol spelen. We kennen hem ook wel van The Naked Brothers Band op Nickelodeon.

The Woman in Black: Angel of Death

Het verhaal
De film The Woman in Black uit 2012 is gebaseerd op het boek geschreven door Susan Hill in 1983. In januari 2015 komt het vervolg uit; Angel of Death. In de trailer wordt al gezegd: ‘She never left’.

Bijzonderheden:
The Woman in Black was de meest winstgevende Britse horrorfilm in 20 jaar, met een opbrengst van bijna 128 miljoen dollar.

The Hunger Games: Mockingjay – part1

Het verhaal:
Ondertussen een van de bekendste films van afgelopen jaren, The Hunger Games, is ondertussen al bij deel drie belandt. De boekenreeks bestaat uit drie boeken, dus dat er na deze film nog één film komt is vrijwel zeker. Katniss gaat in dit boek niet meer terug naar de arena, en het verhaal krijgt een hele nieuwe lading.

Bijzonderheden:
Deze prachtige filmposter doet denken aan een heroïsch verhaal op een steen. Collins, de schrijfster van The Hunger Games was altijd al fan van de Griekse mythologie.

50 Shades of Grey

Het verhaal:
Ook 50 Shades of Grey mag niet ontbreken in dit rijtje. Het boek is meer dan 100 miljoen keer over de toonbank gegaan en was nog niet zo lang geleden hét onderwerp van gesprek. Het softpornografische boek wordt op dit moment verfilmd en komt op Valentijnsdag in de bioscoop.

Bijzonderheden:
De gekte gaat zelfs zo ver, dat er een babylijn is uitgekomen na het verschijnen van de boeken. Teksten als ‘9 months ago, my mommy read 50 Shades of Grey’ sieren de babypakjes. Ook kun je het bordspel kopen en zijn er speciale 50 Shades handboeien in omloop. Dat er allerlei nieuwe merchandise uit zal komen gelijk met de film is dan ook niet zo’n hele gekke gedachte.

Paddington

Het verhaal:
Wie kent het lieve, leuke beertje Paddington met zijn houtje-touwtje jas niet? Het beertje van de kinderboeken A Bear Called Paddington geschreven door Michael Bond komt nu tot leven in een heuse animatiefilm. Onhandige Paddington zet de boel op stelten.

Bijzonderheden:
Het is 56 jaar geleden dat het eerste boek van Paddington uitkwam. Er is wel een korte cartoon serie geweest van de beer, maar dit is de eerste film met hem in de hoofdrol.