De meest aparte en gekke kickstarter projecten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Crowdfunding is hip! Heel veel mensen kunnen hun droomproject werkelijk maken door de steun van anderen. Toch zijn die droomprojecten soms heel apart of gek. De vreemdste Kickstarter projecten op een rij:

Het eerste huis op de maan
Hij lijkt op een Zweeds huis, maar het wordt het eerste huis op de maan. In samenwerking met Zweedse ruimtespecialisten wil Mikael als kunstproject het eerste huis op de maan zetten. In dit geval is geldt ‘the sky is the limit’ niet.

Scarfish
Met de hand gebreid of gehaakte sjaals met een zeestermotief, dat is het idee van Maureen. Ze wil 8000 dollar bijeen krijgen om te kunnen adverteren en lessen te krijgen in Social media. Best een lief project, maar of de Scarfish een gat in de markt is?

Served!
Een boek vol ervaringen van mensen werkende als serveerder, kok of bartender. Het hoofdthema van het boek: waarom denken mensen altijd dat ze zoveel fooi krijgen, is dat wel zo? Helaas is dit project al verlopen en heeft het niet genoeg ‘backers’ gehad om de nodige 5000 dollar op te brengen, maar het idee om een boek te maken over waarom serveerders fooi moeten krijgen is wel een origineel idee.

Stretch Nuts the comic book
Dit stripboek bestaat uit drie korte verhalen, inclusief Stretch Nuts. Zo heel vreemd is het idee niet, een strip kan immers overal over gaan. Het is vooral het filmpje dat een beetje apart is.

Pawspa
Een echte spa voor de poten van je hond! Door de (stofzuiger?)slang om de poot heen te zetten haal je de viezigheid zo van de poten van je hond. Eigenlijk helemaal geen slecht idee!

Bron: Kickstarter