Nieuw anticonceptiemiddel voor mannen in aantocht

Lifestyle door Vrouwen redactie

Voorbehoedsmiddelen zijn niet altijd even handig en makkelijk in gebruik. Voor vrouwen zijn er talloze soorten; de pil, spiraal, prikpil, staafjes, pleisters... Wanneer mannen zeker willen zijn dat ze geen kinderen verwekken kunnen ze zich laten steriliseren of gebruik maken van een condoom, en daar klagen ze maar al te graag over. Gelukkig voor de man (en eigenlijk ook voor de vrouw) wordt er nu een nieuwe anticonceptie ontwikkeld: Vasagel.

Vasagel wordt met een lange naald in de zaadleider gespoten. Op die manier blokkeert het de zaadcellen bij orgasmes en weet de man zeker dat hij geen vader zal worden. Er zit een heel groot voordeel aan ten opzichte van sterilisatie; het is omkeerbaar. Komt de man de liefde van zijn leven tegen en/of krijgt hij spontaan een kinderwens, dan kan er een oplossend goedje in de zaadleider gespoten worden dat de Vasagel oplost. Daarna zal alles weer gewoon werken zoals het hoort.

Op mensen is het middel nog niet getest, maar een onderzoek op apen geeft hoopvolle resultaten. Mannetjesbavianen werden geïnjecteerd en tussen meerdere vrouwelijke soortgenoten gezet. De apen hebben niet stilgezeten, maar in de zes maanden die het onderzoek duurde is er geen enkel vrouwtje zwanger geworden.

Het is de bedoeling dat het middel in 2017 op de markt komt, maar eerst moet er nog getest worden op mensen. Als alles goed gaat, kunnen mannen dan gebruik gaan maken van het middel. Wie van jullie gaat haar vent laten injecteren?

Bron, bron