8 Sekstips uit 1894

Vrije tijd door Mariëlle

Het is een heel raar idee dat mensen in 1894 ook al seks hadden. Maar als ze dat niet hadden gedaan, waren wij er nooit geweest. Zo is het dan ook wel weer. En ook toen zadelden ze elkaar al op met de beste tips. Dat ging er alleen wel ietsiepietsie anders aan toe dan we nu gewend zijn. Ruth Smythers, vrouw van een dominee, wist een aantal kleine weetjes en tips over het seksleven uit die tijd te publiceren. Onze conclusie: vrouwen vonden seks toen vies. Kunnen we ons niks bij voorstellen. Ze deden er echt alles aan om eraan te ontkomen en de sekstips bestaan dan ook niet uit informatie hoe je het beste resultaat in bed krijgt, maar vooral hoe je het hebben van seks kunt vermijden.

Sekstips voor vrouwen uit 1894.

Tip 1:
"Geef maar een klein beetje, vooral zelden en met tegenzin. De meeste mannen willen elke dag seks."

Dat laatste is door de jaren dus niet zo heel veel veranderd.

Tip 2:
"De beste vrienden van de vrouw zijn zogenaamde ziektes, moe zijn en hoofdpijn in dit soort gevallen."

Euh... zijn we hier niet nog steeds schuldig aan?


Tip 3:
"Je zou ook argumenten, zeuren, schelden en gekibbel kunnen inzetten, want die blijken ook zeer effectief als een man seks wil."

Goedmaakseks zat er dus niet in in die tijd.


Tip 4:
"De meeste mannen zijn van nature nogal pervers aangelegd, en zodra ze ook maar een klein beetje de kans krijgen zouden ze zich schuldig maken aan een hele verzameling weerzinwekkende praktijken. Deze praktijken houden in: het uitvoeren van de normale daad in de meest abnormale houdingen; en een aanraking met lichaam en mond."

Deze mevrouw kon toen nog niet weten dat variatie in de slaapkamer nu juist wordt aangeraden om het seksleven spannend te houden.


Tip 5:
"Naaktheid, praten over seks, het lezen van verhalen over seks, het bekijken van foto's, tekeningen en beeltenissen die seks suggereren zijn de onaangename gewoonten van de man die waarschijnlijk zijn te verwerven indien dit is toegestaan??."

Ai, als ze de porno van nu zou zien zou ze zich omdraaien in haar graf.


Tip 6:
"Wanneer seks niet kan worden voorkomen, dan mag het alleen plaatsvinden in totale duisternis. Laat hem in het duister tasten. Dan is er altijd de hoop dat hij zal struikelen, wat tot lichte verwondingen kan leiden. En dat kan dan weer als excuus gebruikt worden om ze de toegang tot seks te weigeren."

Conclusie: vrouwen waren in 1894 echte duivels.

Tip 7:
"Als mannen vrouwen proberen te kussen moet de vrouw haar hoofd wegdraaien, en dan komt de kus onschuldig op haar wang terecht. Als een man probeert haar hand te kussen, moet de vrouw een vuist maken."

Weten we ook meteen weer waar het hard to get spelen vandaan komt.


Tip 8:
"Als hij haar jurk optilt in een poging om haar op een andere plek te kussen, moet ze snel haar jurk op de plaats trekken en aankondigen dat ze naar het toilet moet"

Plassen is altijd een goed excuus.


Bron, bron, bron, bron, bron