Vrouw met vier geamputeerde ledenmaten loopt mee tijdens fashion week

Mode & trends door Vrouwen redactie

Op 28-jarige leeftijd werden bij Karen Crespo alle vier haar ledematen verwijderd. Ze lag in het ziekenhuis voor bacteriële meningitis (ook wel hersenvliesontsteking genoemd). Altijd had ze al een droom gehad om deel uit te maken van de fashion wereld en mee te kunnen lopen in een modeshow, maar die viel in duigen toen ze haar ledematen en daarmee haar zelfvertrouwen verloor.

Daar bleef de ellende niet bij, de prothesen speciaal gemaakt voor Karen werden gestolen. Het pakket ter waarde van 100.000 dollar werd bij haar huis bezorgt en de dieven hebben het zo voor haar deur vandaan gejat.

Afgelopen februari zag Karen iemand in een rolstoel meedoen met de show van ontwerper Carrie Hammer. Het gaf haar zoveel zelfvertrouwen en goede moed dat ze besloot om Carrie een email te schrijven. En zo begon het balletje te rollen. Geëmotioneerd door Karen’s verhaal besloot Carrie om speciaal voor haar een jurk te ontwerpen. Behalve dat het ontwerp Karen’s naam draagt mocht ze die zelf ook presenteren op de Fashion week.

Maar dat was nog niet het enige. Toen Carrie er achter kwam dat de protheses gestolen waren heeft ze ervoor gezorgd dat Karen nieuwe, speciaal voor haar gemaakte, protheses kreeg. Wie durft er nu nog te zeggen dat mode oppervlakkig is?