Zo maak je schoonmaken leuk!

Vrije tijd door Mariëlle

Als er zoveel manieren zijn om het leven makkelijker te maken, wie zijn wij dan om die niet met beide handen aan te grijpen? Zeker als het over schoonmaken gaat. Want "held in het huishouden" valt niet onder onze ambities. Hoewel we met deze tips and tricks makkelijk een paar stappen dichterbij kunnen komen.


Als de emmer niet onder de kraan past, komt de kraan wel naar de emmer. Of zoiets.


Anno 2014 zetten we de colafles niet meer aan onze mond, maar spoelen we hem door de plee. Om de toiletpot schoon te maken.


Kalk verwijderen we met een citroen. Dat ruikt een stuk lekkerder dan kalkreiniger.


Als je een hond of een kat hebt herken je je in het probleem van overbeharing. Een vloerkleed met een velletje is niet helemaal de bedoeling. De makkelijkste manier om het vloerkleed te ontharen is niet met een stofzuiger, maar met een ruitenwisser, of trekker, of hoe dat ding ook heet waarmee je het water van je ramen afhaalt tijdens het ramenlappen.


Bind een handdoek of een vaatdoek om een bezem om ook het hoge stof te kunnen verwijderen.


In tijden dat koffiefilters in een ver verleden lijken te liggen (denk aan pads en cups) zien we er geen andere functie meer voor dan je beeldscherm ermee schoonmaken.


Oké, het is nog steeds niet leuk, maar een toetsenbord maak je sneller schoon met een tandenborstel en een wattenstaafje.


Hoezo bedenken we dit zelf niet?!


Voor iedereen die veel kleren heeft.


Voor iedereen die té veel kleren heeft: hang alle hangertjes met de ronde kant van je af, en wanneer je je kleding draagt hang je het -na het wassen- weer op een hangertje en draai deze keer het hangertje om. Nu kun je na een jaar precies zien welke kleren je al 12 maanden niet meer gedragen hebt. Gooi ze weg die kleren, want zo leuk vind je ze blijkbaar niet.


Schoonmaken maak je het leukste met een borreltje erbij. En wanneer je in een studentenhuis woont: maak er gewoon een huis-schoonmaak-feest van.


Bron bron