Vader claimt land voor 7-jarige dochter

Vrije tijd door Mariëlle

Elk klein meisje wil later graag een prinses worden. Zo antwoordde onze eigen prinses Amalia ooit de legendarische woorden: "ik wil prinses worden" op de vraag wat ze later wil worden. Toen de journalist die de vraag stelde het gesprek vervolgde met de vraag: "maar je bent toch al een prinses?" Antwoordde Amalia: "maar ik wil een echte prinses worden met een kroon en een mooie jurk." Bij het Amerikaanse gezin Heaton gaat het precies andersom.


Kleine Emily Heaton slaapt in een zelfgemaakt sprookjeskasteel alsof ze een echte prinses is. Haar vader heeft haar beloofd dat ze op een dag een échte prinses zal worden. Als je vader geen Koning is, lijkt dat nogal moeilijk te gaan. Tenzij je je dochter uithuwelijkt aan een prins of een Koning, lijken de kansen dat ze een prinses zal worden beperkt. Maar papa Heaton bedacht daar iets op. Als je geen land bezit, dan eigen je je dat toch gewoon toe? En zo claimde hij een klein stukje land tussen Egypte en Sudan met de naam Bir Tawil.


Als je in Amerika woont is Bir Tawil geen hele logische plek. Maar dat zo heel veel keuze heb je niet als je op zoek bent naar een stukje niemandsland op deze aardbol. Emily's vader vond een het stukje land dat van niemand schijnt te zijn en probeerde het online te claimen. Dat ging zo makkelijk nog niet, omdat er meerdere kapers op de kust waren. Daarom besloot hij er naartoe te reizen en een vlag in de grond te prikken die is ontworpen door zijn eigen kinderen. Een echte familievlag dus. Volgens sommige bronnen kun je niet zomaar een vlag in een land prikken en de regels bepalen (dûhuh). Het scheelt dat er niemand in het gebied woont. Want waar niemand de regels kan volgen, kan ook niemand de regels verbreken.

Vind je dit kunnen?

Bron