Australiërs die wél iets kunnen

Vrije tijd door Mariëlle

Australië heeft gisteren natuurlijk verloren van Nederland. DÛH. Dat was te verwachten. Zo’n sterk voetbalteam hebben ze namelijk niet (hebben wij ons laten influisteren). Maar nu moeten we niet denken dat Australiërs helemaal niks kunnen, want er zijn ook Australiërs die wél iets kunnen. En die mogen we zeker niet vergeten, want we zijn sportieve winnaars! Maar ja, ook bij het land Australië komen de Nederlanders weer om de hoek kijken, want wie heeft ook al weer het eiland ontdekt? Ja hoor, dat was een Hollands schip. Sorry Aussie.

Australiërs die wél iets kunnen:

Aboriginals

De oorspronkelijke inwoners van Australië, de Aboriginals, vonden de boemerang uit. Slim! Ook in andere delen van de wereld zijn boemerangs van lang, lang geleden gevonden, maar de eer van het uitvinden gaat nog steeds naar de Aboriginals.

Nicole Kidman

Wie kent deze actrice niet: de hoofdrolspeelster in Moulin Rouge en heel veel andere bekende films, die nog kan zingen ook. Op dit moment heeft ze de hoofdrol te pakken in de film Grace of Monaco over Grace Kelly.

Kylie en Dannii Minogue

De kleine zusjes Kylie en Dannii Minogue komen ook uit Australië en zijn daar zo groot, dat de rest van de wereld ook precies weet wie ze zijn. We blijven nog even bij de Moulin Rouge, waarin Kylie het groene elfje speelde dat pas gezien werd door de medespelers na het versnaperen van de alcoholische drank Absinthe. Kylie is de bekendste zangeres van Australië en ook zusje Dannii heeft de genen van een nachtegaaltje meegekregen en won bekendheid met haar zangkunsten.

Russel Crowe

Oh mama, wat is er met hém gebeurd? Acteur Russel Crowe komt natuurlijk ook uit Australië. Hij is wel een beetje oud en vadsjie (vadsig) is geworden. Maar hij kan wel acteren, dat is een ding dat zeker is.

Beeld: bron, bron, bron, bron, bron