WTF: killer dolfijnen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bij oorlogswapens denken we aan geweren, bommen en tanks, maar de Amerikanen hebben wel een heel bijzonder wapen… Dolfijnen! De waterzoogdieren worden door het Amerikaanse leger getraind om zeemijnen te vinden, vijandelijke onderzeeërs te traceren en zelfs om mensen uit te schakelen. De dolfijnen zijn ook al ingezet tijdens de eerste en tweede golfoorlog. De dieren worden onder streng toezicht getraind in de Golf van Mexico.

In 1960 begon het Amerikaanse leger met het onderzoek welke zeedieren het beste bevelen konden opvolgen. Meer dan 19 verschillende soorten dieren werden getest, waaronder haaien en zelfs vogels. Uiteindelijk bleek dat dolfijnen en zeeleeuwen het meest geschikt waren voor marinewerk. Omdat de dolfijnen een natuurlijke sonar hebben zijn ze excellent in het opsporen van mijnen en onderzeeërs. Ook zijn ze zo intelligent dat ze de onderzeeërs van hun eigen leger kunnen onderscheiden van vijandelijke onderzeeërs.

Al meer legers trainen de killer-dolphins voor verschillende doeleinden. De meeste legers geven dit echter niet toe, omdat het gebruiken van dieren voor dit soort doeleinden in veel landen taboe is. Oekraïne is een van de weinige landen die er wel voor uit komendolfijnen te gebruiken in het leger.

Wij vinden het allemaal maar een beetje scary… Wat vinden jullie?

Bron