Ontroerend: Dieren met protheses

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dieren die gewond zijn is het meest hartbrekende wat er is. Gelukkig hebben we op deze wereld nog genoeg weldoeners die deze dieren een tweede kans willen en kunnen geven. We zetten zes mooie verhalen over dieren met protheses op een rij. Ontroerend is het zeker!

Deze arend genaamd Beauty was in zijn snavel geschoten door een stroper. Na drie jaar kreeg een groep vrijwilligers het voor elkaar om een kunstsnavel voor Beauty te maken. Dit was van levensbelang, want arenden die met de hand gevoerd worden krijgen vaak een spuitje. Nu kan Beauty weer zelfstandig eten.


Olifant Motala verloor zijn voet toen hij op een landmijn stapte. Gelukkig is Thailand het land met een heus olifantenziekenhuis. De medewerkers van het ziekenhuis maakte een beenprothese voor de olifant, waardoor ze weer kan lopen.


Dolfijn Fuji’s staartvin werd voor 75% geamputeerd vanwege een ziekte. Een grote bandenfabrikant besloot de dolfijn te helpen en ontwikkelde een vin van siliconen. Fuji kan nu weer zwemmen als vanouds en is de eerste dolfijn met een staartvinprothese.


Het bot in het been van paard Riley begon af te brokkelen nadat er tijdens een operatie een ijzeren plaat in was gezet. Haar been werd geamputeerd en dat betekent bij een paard vaak dat hij/zij een spuitje krijgt. Riley had geluk: het personeel van de manege besloot dat het paard een prothese moest krijgen.


Kat Oscar raakte gewond door een oogstmachine op het lang, maar gelukkig werd hij gevonden en besloot zijn baas tot het uiterste voor hem te gaan. De kat uit het Amerikaanse New Jersey werd geopereerd in Engeland en heeft nu twee protheses aan zijn achterpootjes.


De 3-benige Cassidy werd uitgemergeld gevonden op straat. Een familie besloot haar te adopteren en vondt een bedrijf dat een nieuw pootje voor Cassidy kon maken. Cassidy is de eerste hond met zo’n prothese.


Bron