Goede voornemens volhouden dankzij apps

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als het goed is, houdt iedereen zich momenteel nog aan zijn goede voornemens. Maar het is stiekem de vraag hoe lang dit nog duurt... Maar goed, we blijven positief. Omdat goede voornemens natuurlijk bedoeld zijn voor het hele jaar en niet alleen voor de maand januari, hebben wij een aantal leuke apps voor je op een rijtje gezet die je gaan helpen het langer vol te houden.

Misschien wel het meest gekozen goede voornemen is natuurlijk stoppen met roken. Om er voor te zorgen dat je na volgende week niet weer met een peukje in je handen staat, is het misschien handig om de app 'Livestrong' (van Lance Armstrong) te downloaden. Dit is de meest gebruikte app voor stoppende rokers en hij schijnt erg goed te werken.


Afvallen; nummer twee op het lijstje met meest voorkomende goede voornemens. Misschien wel net zo lastig als stoppen met roken. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel apps om je te helpen gewicht te verliezen, maar met de insteek 'elk pondje komt door het mondje' denken wij dat 'Foodzy' een goede app is. Deze app registreert precies wat je eet en wat je drinkt. Het bekijkt via deze manier je eetpatroon en geeft naar aanleiding hiervan enkele tips hoe je zou kunnen afvallen.


Om echt gezonder te leven moet je eigenlijk ook gaan sporten. Daarom door naar de volgende app: 'Moves'. Deze app houdt bij hoe veel je beweegt op een dag, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Zo kun je dus precies zien of je wel genoeg beweegt.


Graag wat attenter zijn in 2014? Een leuke app is 'Attender'. Dit is een applicatie waar je alle belangrijke gebeurtenissen invoert die je niet mag vergeten. Denk aan de verjaardag van je beste vriendin, de afstudeerdag van je neef of de kanaalwortelbehandeling van je moeder. Beetje lullig als je dat vergeet natuurlijk. Gelukkig helpt deze Attender app je eraan herinneren!


Om je aan deze goede voornemens te houden moet je als laatst nog even 'Lift' op je mobiel zetten. Deze app houdt namelijk op een leuke manier bij of jij je wel aan je goede voornemens houdt. Ook kun je er voor kiezen dit zichtbaar te maken op je sociale media, wat natuurlijk zorgt voor die stok achter de deur.


Bron,bron,bron,bron,bron,bron,bron