Kom spelend de kerstvakantie door

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hoewel het behoorlijk koud is, schijnt de zon nog best hard. Dat is niet erg, maar het is niet bepaald het weer om in de kerststemming te komen. Het is binnenkort kerstvakantie en dan heb je alle tijd om de hele dag binnen te zitten. Hup, de gordijnen dicht en net doen alsof de kerstsneeuw uit de lucht dwarrelt. Je hebt ook alle tijd om spelletjes te spelen. Je wil namelijk wel je hersenen in conditie te houden tijdens die rust, anders kakken ze in. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

We hebben je eerder uit voorgesteld aan professor Layton uit het gelijknamige Nintendo 3DS spel. We hebben toen drie vragen gesteld uit het spel, om je hersenen op de proef te stellen. Kun je het je nog herinneren? Bij de eerste twee vragen hebben we gelijk het antwoord gegeven. Bij de derde vraag hebben we je laten zweten: Dat antwoord hebben we nog even geheim gehouden. We zullen je niet langen in spanning laten: Het antwoord op de vraag welke jongen de grootste vangst had gedaan is B. Had je het goed?

Inmiddels is er een nieuw spel van Professor Layton: de erfenis van Arzan. Dit spel begint in een koud stadje waardoor je meteen in een winterstemming komt. Het spel verloopt volgens hetzelfde principe als de andere Professor Layton spellen: je legt een route af aan de hand van de puzzels die je oplost. In de verhaallijn zijn 150 gloednieuwe puzzels verwerkt die opgelost moeten worden. Naast de vaste verhaallijn is er ook nog een mogelijkheid om hiervan af te wijken met drie nieuwe mini spellen: Modeadviseur, Notenrollen en Bloementuin. Zoals de namen al zeggen moet je bij de modeadviseur je klanten in het spel aan de perfecte outfit helpen. Hoe meer sterren je verdient, hoe beter je je taak hebt volbracht. Bij de Notenroller moet je de kostbare noten voorbij de eekhoorn in het gat zien te rollen en bij de Bloementuin is het de bedoeling dat je een zo mooi mogelijke bloementuin aanlegt vrij van giftige paddenstoelen. Een hele opgave!

Ook nieuw in dit spel is het gebruik van de kracht van streetpass. Wat de streetpass is? Dat lees je hier! Vorm je eigen spannende speurtochten en verdien punten om allerlei extra's te ontgrendelen - lees hierover meer in de bonussectie! Hiermee kun je spellen met je vrienden delen. Daag je vrienden uit zoals wij jullie eerder hebben uitgedaagd. Maar pas op, je vrienden kunnen jou ook uitdagen. Alle ins and outs vind je op de website van professor Layton.

Hoe ga jij de kerstvakantie doorkomen? Ook spelend en puzzelend, net als wij?

Afbeelding: bron

Dit artikel is een advertorial.