Tips om mooi op de foto te staan

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Oké, nog één keer. Nee dit is echt de laatste, nou nog eentje dan. Klinkt dit bekend? Ben jij ook nooit tevreden over hoe je op de foto staat, en duurt dat moment van ‘even een Facebookfoto maken’ altijd langer dan gedacht? Kijk hieronder voor tips om wel fotogeniek op de foto te staan.

Dat we niet zittend vanuit kikkerperspectief gefotografeerd willen worden is heel logisch. Want we willen nooit dikker lijken dan dat we werkelijk zijn. Om slank op de foto te staan kun je het beste je bovenlichaam draaien zodat je schuin staat. Ook een hand in je heup zetten waardoor je taille geaccentueerd wordt kan wonderen doen.

Enigszins onzeker over je wallen ga je vaak toch maar op de foto. Alleen bij het terugzien van de foto kun je wel huilen. Je wallen lijken nog drie keer zo groot op de foto. Om dit te voorkomen moet je je kin wat omhoog doen als de foto wordt gemaakt. Hierdoor valt het licht op de kringen onder je ogen waardoor ze minder donker lijken.

Omdat gezichten nooit symmetrisch zijn kun je beter nooit recht in de camera kijken. Zorg altijd dat je met je ‘goede’ kant de camera inkijkt.

Net zo erg als dik op de foto staan, is de foto met een driedubbele onderkin. Vooral wanneer al je vriendinnen er wèl goed op staan. Om dit te voorkomen kun je je tong tegen je gehemelte duwen, je kin naar voren en daarna omlaag duwen. Wel is het verstandig dit eerst even voor de spiegel te oefenen om je de gênante momenten te besparen

Bron,bron,bron,bron,bron,bron