8 Onverwachte röntgenfoto’s

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als je een röntgenfoto laat maken hoop je meestal dat er geen gebroken botten of anderszins gekke dingen op te zien zijn. Soms zijn echter zelfs de meest ervaren dokters verbaasd als ze de röntgenfoto’s van hun patiënten onder ogen krijgen. Van badeendjes tot een barbiepop, het is allemaal wel eens gevonden op een röntgenfoto.

1. Barbiepop
Op deze foto zie je een Barbiepop die bij iemand in ehm, de achteringang is geschoven. Over het hoe & waarom is niets bekend, maar misschien willen we dat ook liever niet weten.


2. Mes
Deze zes maanden oude Sint Bernard hond slikte een mes van 33 centimeter door. Na een spoedoperatie maakte de puppy het weer goed.


3. Batterijen, of een springveren
Gevangen doen de gekste dingen in hun poging om naar een ziekenhuis buiten de gevangenis te komen. Zoals het doorslikken van batterijen (links) of de springveren van hun matras (rechts).


4. Schaar
Ook chirurgen maken wel eens fouten. Deze schaar bleef na een operatie achter in de buik van een patient, en kwam na 18 maanden pas aan het licht...


5. Badeend
Van een Terriër die al maanden last had van zijn buik werd uiteindelijk een röntgenfoto gemaakt om te kijken wat het probleem was. Het bleek een rubberen badeend te zijn die in zijn maag zat, en die zijn baasje al zo'n 18 maanden lang kwijt was.


6. Kiezelstenen
Een meisje uit China slikte ruim twintig kiezelstenen door na een ruzie met haar vriendje. Waarom ze dacht dat de kiezels in haar maag de ruzie zouden verhelpen is ons een raadsel, maar dat het meisje na een paar dachten met ernstige maagklachten werd opgenomen in het ziekenhuis is zeker.



7. Diamanten ring
Toen een Amerikaanse vrouw haar diamanten ring (een familie-erfstuk) kwijt was, probeerde ze hem te zoeken met een metaaldetector. Nadat het ding begon te piepen in de buurt van haar drie maanden oude hond, was het mysterie opgelost. Op de röntgenfoto is de ring zichtbaar in de maag van het dier.


8. Haarbal
Geen röntgenfoto, maar toch de moeite waard: een meisje van achttien jaar oud werd geopereerd omdat ze last had van haar buik. De doktoren vonden een vijf kilo zware haarbal, die de vorm van haar maag had aangenomen. Het meisje gaf inderdaad toe dat ze vaak op haar kauwde, een afwijking die trichophagia wordt genoemd.