Jennifer Aniston-hersencel

Celebs door Vrouwen redactie

Wist je dat je Jennifer Aniston waarschijnlijk altijd herkent? Zelfs als slecht getekende karikatuur, zelfs vermomd met bril, snor en pruik en zelfs haar stem zal je altijd herkennen! Onze hersenen blijken namelijk een speciale interesse te hebben voor miss Aniston. Uit onderzoek is gebleken dat vrijwel iedereen, dus ook jij, een speciale Jennifer Aniston-cel in je hersenen heeft. Deze cel heeft als enige taak (wel een hele belangrijke uiteraard) om Jennifer Aniston te herkennen. In principe zou iedereen (zelfs Jennifer Aniston zelf) in het bezit zijn van deze hersencel.

Het gaat hier om de zogenaamde “grandmother cell”, een neuron dat oplicht als je wordt geconfronteerd met je oma, en waarvan je verschillende soorten bezit. Professor Rodrigo Quian Quiroga liet in 2005 een proefpersoon een hele berg foto’s van Jennifer Aniston zien, toen bleek dat er een cel was die alleen iets deed bij het zien van Jennifer Aniston. Deze cel was opvallend minder geïnteresseerd in, laten we zeggen, Brad Pitt of de Eiffeltoren. De cel herkent Jennifer ook wanneer ze bijvoorbeeld vermomd is.

Jen is niet de enige die haar eigen cel heeft, ook Halle Berry, Bill Clinton, de Simpsons en de Beatles zijn extra belangrijk volgens onze hersenen. Let wel; deze cel werkt op basis van herkenning. Wie nog nooit van Jennifer Aniston, Bill Clinton of de Beatles gehoord heeft zal dus geen reactie geven.


Bron onderzoek via Vice

Foto Jennifer Aniston via Reporters

Andere afbeeldingen: bron, bron, bron