Bizarre seksuele tradities

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Deze bizarre seksuele tradities herinneren je eraan hoe goed wij het hier hebben. Van het 'stelen' van vrouwen tot openbaar masturberen, je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt (of gebeurde).

1. Zaad drinken
Om bij de Sambians stam een man te worden worden jongetjes op hun zevende weggehaald bij de vrouwen, waarna ze tien jaar lang met alleen mannen moet leven. Hun huid wordt gepierced om de 'vervuiling van vrouwen' te verwijderen. Om diezelfde reden laten ze hun neus bloeden en geven ze over. Daarnaast moeten ze het zaad van de ouderen drinken. Als ze terugkomen bij de vrouwen gaan ze door met de bloedneuzen wanneer hun vrouw ongesteld is.


2. Verminking van de penis
Bij de Mardudjara wordt een jongen een man door middel van een besnijdenis, waarna de jongen zijn eigen voorhuid moet opeten. Als de penis geheeld is wordt deze doormidden gesneden waarna het bloed op vuur gedruppeld wordt om te reinigen.


3. Seks
In een stam in Nieuw Guinee beginnen kinderen op jonge leeftijd al met het hebben van seks. Meisjes wanneer ze zes tot acht jaar zijn en jongens wanneer ze tien tot twaalf zijn. Het is hier toegestaan om zoveel seks te hebben als je wilt, maar pas op met een romantisch dinertje: dat mag pas na het huwelijk!


4. Modderrollen
In Haïti wordt elk jaar in juli de godin van de liefde aanbeden. Klinkt vrij normaal, maar het wordt op een nogal aparte manier gedaan… Een horde naakte mensen rolt door modder vermengd met het bloed van geofferde dieren en wat koeien- en geitenkoppen om het af te maken. Heerlijk.


5. Broers delen een vrouw
In het Himalaya-gebergte delen broers dezelfde vrouw. De reden is eigenlijk best simpel en logisch en heeft te maken met het feit dat families maar weinig land in hun bezit hebben. Wanneer ouders twee of meer jongens kregen dan moest het land verdeeld worden zodat ze elk hun eigen familie konden starten, maar daar was simpelweg te weinig land voor. Door ze een vrouw en een stuk land te laten delen werd dit opgelost.


6. Vrouwen stelen
Bij de Wodaabi volk is het de gewoonte dat het eerste huwelijk georganiseerd is en plaatsvindt met een nicht of neef. Op het jaarlijkse Gerewol festival proberen mannen een nieuwe vrouw te stelen. Als het ze lukt onopgemerkt weg te komen dan wordt het huwelijk geaccepteerd. Dit wordt dan het liefdeshuwelijk genoemd.


7. In het openbaar masturberen
Volgens een legende uit het oude Egypte zouden het eb en vloed van de Nijl veroorzaakt worden door het ejaculeren van de God der creatie. Om deze reden ejaculeerden farao’s regelmatig in de Nijl. De Egyptenaren vonden masturberen zo inspirerend dat er een festival was waar mannen in het openbaar masturbeerden.


8. Volledig uit de kast
In het oude Griekenland vonden ze het helemaal niet belangrijk of een seksuele handeling plaatsvond tussen een man en een vrouw of juist twee mannen. Het ging om de rol die je aannam tijdens de penetratie. De actieve rol werd gezien als mannelijk en de passieve rol als vrouwelijk.


9. Pedofilie
In Griekenland bestonden de meeste homoseksuele relaties tussen een oudere man en een jongere jongen. Het was wel ongepast om van een jongen onder de twaalf te houden. Het ging erom dat de oudere man wijsheid bood en een rolmodel was, de jongen gaf schoonheid en jeugd terug.


10. Tijdelijke huwelijken
In sommige islamitische landen zoals Iran, is het mogelijk om een tijdelijk huwelijk aan te vragen. Het idee hiervan is dat je dan ongelimiteerd kunt seksen en daarna weer netjes gescheiden bent zodat je een echte partner kunt gaan zoeken.


Bron