Lesje seksgeschiedenis

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dildo's en vibrators zijn inmiddels algemeen bekende seksspeeltjes. Maar wie zou deze seksuele speeltjes ooit bedacht hebben, en waar komen ze eigenlijk vandaan? Zijn er nog andere historische varianten die we tegenwoordig niet meer kennen? Wij zochten het uit voor je.


Oudste dildo
De oudste dildo die ooit is gevonden is 20 cm lang en ligt in Duitsland. Deze dildo bewijst dat de vrouwen er 30.000 jaar geleden ook wel pap van lustten. Dat het hier over een dildo ging weten de wetenschappers die het speelgoed hebben onderzocht zeker, onder andere door de grootte, de vorm en de ringen op het ding. Ook in het oude Egypte werden dildo's gebruikt en van de oude Grieken zijn afbeeldingen gevonden waarop dildo’s afgebeeld zijn. De eerste vibrator kwam overigens pas in de twintigste eeuw.
Dildo ter genezing
Sappige weetje: 400 jaar voor Christus geloofden de oude Grieken dat vrouwen die seksuele fantasieën hadden last hadden van een psychische stoornis die Hysteria werd genoemd. Vooral vrouwen wier man lang van huis was hadden last van deze ziekte. Daarom kregen zij een dildo om hun ‘baarmoeder mee te masseren’ om zo hun kwaal te genezen of te voorkomen. Dit medicijn werd dus vanuit zuiver medisch aspect voorgeschreven. Dokter, één dildo graag!Dokter doet het voor
Nog sappiger: voordat vrouwen met behulp dildo's van hun 'Hysteria' veroorzaakt door seksgebrek verlost konden worden, werd deze ziekte met de hand genezen door middel van een handmassage. Precies; vrouwen gingen met hun benen wijd liggen voor de dokter, voor wat we tegenwoordig rustig softe porno zouden noemen.


Eerste vibrator
Vele jaren later kwam er een elektrisch ‘massage-apparaat’ op de markt, tegenwoordig bekend als de vibrator. Er werd zelfs geadverteerd voor deze trilpil, met wervende teksten als "De grootste medische ontdekking ooit", "Voor het thuis genezen van ziekten" en "Verlicht pijn en geeft kracht."

Toch maar eentje aanschaffen dus?


Bron, bron, bron