Denk erom kids: niet liegen!

Kinderen door Vrouwen redactie

Een van de eerste lessen die we leren aan onze kinderen luidt : je mag niet liegen. En wat doen we zelf? Juist ja, we vertellen onze kids regelmatig een leugentje om bestwil. Ontzettend inconsequent inderdaad. Deze kinderen kregen de volgende leugentjes voorgeschoteld van ouders. Sommigen kwamen er prima van af, sommigen hebben er jaren een onnodige angst voor koelkasten of douchewater aan over gehouden.


De leugen: Wanneer het ijsco kar muziek maakt, betekent het dat het ijs op is.



De leugen: Mijn moeder vertelde me dat er een klein mannetje in de koelkast woont die het licht voor ons aandeed wanneer we hem opendeden. Ik geloofde haar en ik was als de dood voor dat kleine mannetje.



De leugen: Mijn moeder zei dat wanneer ik kauwgom doorslikte, ik bubbeltjes scheetjes zou laten.



De leugen: Toen ik jong was, zei mijn moeder dat als ik in de douche zou plassen, er plas uit de douchekop zou komen.



De leugen: Mijn ouders vertelden me dat de kerstman mij zou opeten als ik niet lief zou zijn.



De leugen: Ik heb mijn dochter verteld dat een scheet een noodkreet is van je poep dat hij eruit wil.



De leugen: Mijn moeder vertelde mijn zusje dat als ze te veel zou eten, ze zou ontploffen. Daarop zei mijn zusje iedereen alvast gedag voor het eten.



De leugen: Mijn moeder zei dat als ik om 10 uur 's avonds nog niet zou slapen, God mij zou ontvoeren en naar de maan zou brengen. Ik geloofde haar langer dan ik zou willen toegeven.



De leugen: Als je plast in het zwembad, wordt het water rood.



De leugen: Als je je eten niet opeet, dan gaat Buzz Lightyear (een personage uit Toy Story) dood.



De leugen: Mijn vader vertelde me dat guacamole wordt gemaakt van in mootjes gehakte hagedissen... Nu kan ik alleen nog maar guacamole eten die ik zelf heb gemaakt, of als ik heb gezien hoe het bereid werd.



De leugen: Toen ik een klein meisje was zeiden mijn ouders en mijn opa en oma dat er haar op mijn borst zou groeien als ik de korstjes van mijn brood niet op zou eten.



De leugen: Mijn moeder trainde mij om te plassen op het potje door de zeggen dat luiers verboden waren in Disneyland. Binnen een week kon ik het op potje plassen.



De leugen: Als ik de zaadjes van de watermeloen zou opeten zou er een watermeloen in mijn buik groeien. Serieus, hoe eng is dat?



De leugen: Mijn moeder noemde bier 'frisdrank voor mama'. Ze is een alcoholist.


Bron