Vier Dierendag

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Vandaag is het dierendag. Op deze dag vieren we het leven op aarde van alle dieren die er rondlopen. Het doel van deze dag is mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij - wanneer nodig - beschermd moeten worden. Er zijn verschillende manieren om je steentje bij de dragen aan het dierenwelzijn. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De huis-tuin-en-keuken-manier: verwen je huisdier. Wie een huisdier heeft kan een verrassing regelen voor zijn beestje. Dit kan door door ze voor een keer te verwennen met extralekkere snoepjes, het geven van een nieuw speeltje of door gewoon net iets meer aandacht te geven dan anders. Zo kun je een extra lange wandeling maken met je hond, je konijn lekker door de tuin laten rennen of zelf een doolhof knutselen waar je je fret door heen laat lopen.

De maatschappelijk verantwoorde manier: proefdiervrij. Eigenlijk zou je elke dag dierendag moeten vieren door altijd shampoo, zeep en make-up te gebruiken die niet zijn getest op dieren. Dat gebeurt namelijk (te) vaak. Gelukkig komen er steeds meer goede opties op het gebied van proefdiervrije cosmetica.

De radicale optie: vegetarisch/veganistisch dieet. Je kunt vandaag, ter ere van dierendag, voor een dag een vegetarisch dieet volgen. Hierdoor neem je afstand van de soms wrede praktijken van de bio-industrie. Je kunt er voor kiezen om vandaag geen vlees te eten, maar wie all the way gaat mijdt alle dierlijke producten, dus ook eieren en zuivel (een veganistisch dieet). Wie weet zie je het licht en blijft je voortaan vegetarisch of veganistisch.

Overige opties: Als je een dag vrij hebt is het misschien ook een leuk idee om jezelf als vrijwilliger op te geven bij het dierenasiel. Wil je niet al te streng opletten op je voeding maar toch je steentje bijdragen aan het welzijn van dieren dan kun je natuurlijk altijd gewoon geld doneren aan het Wereld Natuur Fonds

Fijne dierendag!


Foto's via WeHeartit